El Concurs de Narrativa Breu amb Enfocament de Gènere Isabel de Villena, que anualment convoca l'Ajuntament de Burjassot a través de Espai Dóna -el Servei Municipal d'Atenció Integral a la Dona- ja té guanyadors en les seues tres categories.

En la IX edició d'aquest certamen creat en honor de la primera escriptora amb nom reconegut de la literatura valenciana, el jurat ha distingit com a millor relat La mujer de barro, de Marián Seguí Pastor, en categoria Adulta. Entre altres activitats literàries, la guardonada és coneguda en aquesta localitat de l'Horta com a autora d'una antologia col·lectiva de contes gòtics, El horror que vino de Japón, i guanyadora d'una de les convocatòries del Certamen Lauri Volpi de Relats Curts.

Per part seua, en la categoria Juvenil de l'Isabel de Villena -de 14 a 17 anys-, Víctor Bayarri Ameli, de l'Institut d'Ensenyament Secundari Comarcal, va obtindre el primer premi per la seua obra Utopía F. Quant a la categoria Infantil -de 10 a 13 anys-, es va adjudicar la màxima distinció Hanna Valentina Ramírez, del col·legi Sant Joan de Ribera, pel seu relat En mi cabeza.

Enguany, donada la situació excepcional causada per la crisi del coronavirus, no se celebrarà la gala de lliurament de premis que habitualment té lloc en el Centre Cultural Tívoli o la Casa de Cultura. No obstant això, l'organització ha anunciat que les persones premiades podran rebre la seua recompensa -un diploma acreditatiu, un lot de llibres i un cedé de temàtica feminista, entre altres obsequis, a més de la publicació de la seua obra en la pàgina web de l'ajuntament- en les instal·lacions de Espai Dóna, sol·licitant cita prèvia per les mesures de seguretat.

Col·laboració ciutadana

Des de l'àrea municipal d'Igualtat i Feminisme, a través de Espai Dóna, donen la enhorabona als guanyadors i agraeixen la participació de les 32 persones que han format part de la nova edició de l'Isabel de Villena. Així mateix el consistori guarda l'esperança que aquest concurs «tinga el mateix bon acolliment l'any vinent i, d'aquesta manera, poder continuar comptant amb la col·laboració de la ciutadania de totes les edats en la tasca de sensibilització per la igualtat de gènere».