24 de julio de 2020
24.07.2020
Levante-emv
Festival online

Les serenates entren en casa

El festival serenates aglutina 6.000 persones a l'altra banda de la pantalla en l'estiu postpandèmic

23.07.2020 | 20:19
Les serenates entren en casa

La pandèmia per coronavirus ha provocat situacions excepcionals en tots els àmbits de la vida i, especialment, en el cultural. La 33a edició de Serenates, el festival de música per excel·lència de les nits d'estiu a la ciutat de València, s'ha adaptat al nou context generat per la covid-19 i s'ha retransmés totalment en format digital. Aquesta nova experiència ha sigut un èxit, ja que ha registrat un total de 6.396 espectadors al llarg de la desena d'emissions que s'han dut a terme en els diferents canals de streaming.

Organitzat per la Universitat de València, mitjançant el Vicerectorat de Cultura i Esport, i l'Institut Valencià de Cultura (IVC), entre el 24 de juny i el 3 de juliol, el festival ha tingut un seguiment d'una mitjana de 640 persones en cada un dels deu concerts programats, sis dels quals s'han enregistrat expressament per a l'ocasió, mentre que la resta s'han recuperat d'edicions passades o bé s'han creat a partir del muntatge digital de peces gravades anteriorment.

L'emissió en streaming de Serenates s'ha realitzat pels canals en YouTube del Centre Cultural La Nau i de l'IVC (en els quals es poden recuperar tots els concerts fins al pròxim dia 24); a més, en el festival ha participat MediaUni, la plataforma multimèdia de la Universitat de València.

D'altra banda, la implicació d'intèrprets, en xifres, ha sigut de 928 persones, amb una presència important d'artistes joves (el 76 %), amb la qual cosa s'han beneficiat del festival més de 7.300 persones.

Des que va nàixer Serenates, fa ara 33 anys, el certamen ha tingut un èxit rotund i compta, cada vegada, amb més col·laboracions. La programació de 2020 ha tornat a ser heterogènia i ha posat l'accent en la música composta i interpretada per músics valencians ja que la música és un dels millors i principals béns culturals d'aquesta terra.

En aquest sentit, hi ha hagut diversos concerts de cambra, gravats al claustre de La Nau, on van actuar el grup valencià La Remembrança i les formacions musicals universitàries, o a la capella de la Sapiència de l'edifici històric de la Universitat. S'ha posat en valor la música del jove pianista valencià Jorge Tabarés. I, a més, s'ha apostat pel jazz, de la mà de Cafè de Fel i de la Jove Big Band Sedajazz, amb 23 joves promeses valencianes dirigides per Francisco A. Blanco Latino.

La cloenda del festival va protagonitzar-la l'Orquestra de València, amb l'esglaiadora Simfonia núm. 12 L'any 1917, del compositor rus Dmitri Xostakóvitx, dirigida per Ramón Tebar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Argilaga


Blog 'Pren la paraula'


¿Què és parlar bé? 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia