Un equip d'investigació dirigit per la Universitat d'Osaka, al Japó, ha investigat les edats de formació de 59 cràters lunars amb un diàmetre d'aproximadament 20 quilòmetres a bord de la nau espacial «Kaguya», una missió orbital piga de l'Agència Espacial Japonesa.

La rotura d'un asteroide de 100 quilòmetres de diàmetre fa 800 milions d'anys va provocar una pluja de roques sobre el sistema de la Terra i la Lluna, amb un volumen total 30-60 vegades més que l'impacte de Chicxulub.

Atés que s'havia detectat una capa d'iridi de 65,5 milions d'anys a tot el món, es creu que un asteroide de 10-15 km de diàmetre va colpejar la Terra i va causar a l'extinció massiva del Cretàcic.Es creu que la probabilitat que un asteroide d'aquesta grandària colpege la Terra siga una vegada cada 100 milions d'anys. Se sap que els cràters d'impacte en la Terra de fa més de 600 milions d'anys han sigut esborrats per l'erosió, el vulcanisme i altres processos geològics. Per a descobrir els antics impactes de meteorits en la Terra, van investigar la Lluna, que quasi no té erosió.