«L'Espai dels Xiquets» del Museu dels Ciències està obert de nou després d'un període d'adaptació a les noves mesures de seguretat i control d'aforament. Les exposicions del Museu dels Ciències compten també amb els mòduls interactius, habilitats pràcticament al 100%, excepte aquells que requerisquen el contacte directe de nas, ulls i oïdes.

A més, continuen les visites al voladís sud, un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències, sempre dins de l'horari d'apertura del museu que va des de les 10 a les 21 hores.

L´Espai dels Xiquets és una zona dedicada al públic infantil d'entre 3 i 8 anys, on juguen i experimenten sobre els sentits, l'aigua i els animals i fins i tot construeixen una casa inacabada. A més, el personal d'atenció distribuït en les diferents plantes del museu està a la disposició del públic per a explicar els jocs interactius i les curiositats de les diferents exposicions Talkins Brains i Mart. La conquesta d'un somni.

També continua una de les novetats d'aquest estiu. Amb l'entrada al Museu s'inclou per primera vegada les visites a un dels espais més impressionants de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de la volada sud, el de major altura i que recau cap a l'Umbracle, des d'on es contemplen espectaculars vistes panoràmiques de tot el complex, de l'Hemisfèric, el Palau de les Arts, l'Àgora i l'entorn de llacs, a més de l'antic llit del riu Túria i la ciutat. Les visites es realitzen en grups reduïts des de la tercera planta del Museu de les Ciències i és una ocasió única per a contemplar les millors vistes i realitzar unes fotos panoràmiques.

A més de l'Espai dels Xiquets, hi ha moltes més activitats per disfrutar amb els més menuts.Així, la setmana passada van començar a realitzar minisesions de la 'Ciència a Escena' en l'entrada oest del Museu. De dilluns a diumenge es realitzaran experiències de les demostracions de les sessions especials Química en acció i la Ciència invisible. L'objectiu és animar al públic a conéixer millor i participar en estes activitats de forma completa i que se celebren en espais especials ubicats en la planta baixa del Museu de les Ciències, en El Carrer Menor.

Els tallers Química en acció i La ciència invisible són sessions especials de La Ciència a Escena que reunixen els experiments més sorprenents de Màgia Química, Fred, fred, aLUZina!, Horror al buit i Al roig viu.

Estes activitats es realitzen en espais especials ubicats en la planta baixa del Museu de les Ciències, a les que s'accedix des del Carrer Menor. Cal tinfre en compte que el taller Química en acció (11:00 h, 16:00 i 19:00 h en la sala 1) està recomanat a partir dels 8 anys mentres que La ciència invisible ( 12:00 hores i 17:30 hores en la sala 2) s'ha dissenyat per a públic des dels 10 anys. Ambdós tallers tenen aforament reduït. En estes activitats els xiquets i xiquetes menors de 12 anys han d'anar acompanyats per una persona adulta amb l'entrada. El preu és de 3,5 euros per taller i persona, no inclou la visita al Museu de les Ciències.

Un passeig en barca pels llacs

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa de nou les activitats exteriors en el llac de l'Hemisfèric. Es tracta d'una xicoteta flota de caiacs i barquetes perquè el públic 'explore' de forma diferent un dels espais més característics del complex. Les caiacs transparents són per a dos persones i les barques per a sis persones. L'activitat té un preu per persona de 2,5 euros per fraccions de 10 minuts i es poden adquirir tantes fraccions de 10 minuts com es desitge. Està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 11.00 a 21.00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten. Les barques i caiacs són desinfectades amb productes homologats i específics per a la covid-19. A més, el públic disposa de gel desinfectant per al seu ús.