30 de julio de 2020
30.07.2020
Levante-emv

El veïnat de Patraix deixa testimoni gràfic i narratiu del confinament

L'associació veïnal destaca que "s'ha demostrat una vegada més que al barri hi ha molts artistes"

29.07.2020 | 20:12
El veïnat de Patraix deixa testimoni gràfic i narratiu del confinament

En març, quan la ciutat es preparava per a festejar els dies grans de Falles, l'aparició del president del Govern, Pedro Sánchez, anunciant el confinament del país va gelar la sang de la ciutadania.

Com qualsevol moment de la història, els documents ens permetran recordar-lo i compartir-lo amb les generacions venideres. Ací estarà l'incansable treball dels mitjans de comunicació, especialment el dels fotoperiodistes i càmeres de televisió que van estar al carrer per a relatar-nos què ocorria més enllà de les nostres cases.

No obstant això, el record del confinament també tindrà com a xicotets historiadors als veïns i veïnes de barri de Patraix. Encoratjats per l'Associació Veïnal Patraix, els qui resideixen en aquesta zona del 'cap i casal' es van decidir a capturar els moments del confinament per a gravar en la memòria d'aquest barri «la lluita, la resistència i les vivències» dels dies més durs del coronavirus a València.

En aquesta ocasió, a més de l'afany documentalista del veïnat, es tractava d'una iniciativa solidària ja que el premi està destinat a «pal·liar els efectes que aquesta crisi deixarà en el nostre barri i a la nostra ciutat». Així, els guanyadors del concurs fotogràfic van ser Francisca Prieto, Loles Montoro i Amador Rodríguez. En el concurs de relats, els premiats han sigut Laura Guzmán, Alessio Gemini, Azucena Tejado, Andreu Blai, Teresa Vicente, Magadalena Nieto, Alejandro Martín, Pilar Ricart, Pau Blanch i Ana María Canet.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia