L'orquestra ADDA Simfònica d'Alacant oferirà tres concerts amb un programa homenatge a Miguel Hernández a Alacant, Castelló i València. Sota el lema Hibridacions, la 42a edició del festival Ensems connectarà la tradició i l'actualitat de l'experimentació sonora i les músiques de nova creació

Ensems s'ha reprogramat per a tindre lloc del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes també a Castelló i Alacant

La part més simfònica del festival Ensems, dedicat a les noves sonoritats i l'experimentació musical, començarà el 10 de setembre a l'Auditori ADDA de la Diputació d'Alacant amb l'orquestra ADDA Simfònica d'Alacant amb la direcció de Josep Vicent, amb un programa homenatge a Miguel Hernández. Aquest programa especial es podrà escoltar novament el 13 de setembre a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 14 de setembre al Palau de les Arts Reina Sofia de València, un tercer concert que es dedicarà al personal docent.

És la primera vegada que la programació del festival arriba a Castelló i València, i també la primera en què hi participa l'ADDA Simfònica des d'Alacant. D'altra banda, seguint amb aquesta línia simfònica, l'Orquestra de València, que ja ha participat anteriorment en diferents edicions del festival, estrenarà un encàrrec del Palau de la Música al recentment guardonat amb el Premi Reina Sofia 2020, el valencià Carlos Fontcuberta.

En la reprogramació dels continguts que ha tingut lloc després de la crisi sanitària de la covid-19, finalment Ensems se celebrarà del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant. 'Ensems' està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i és el festival degà a Espanya dedicat a les músiques inusuals, que enguany arriba a la seua 42a edició.

Hibridacions, el lema de l'edició d'enguany, parla d'apropar la tradició a la creació actual, d'ajuntar formacions clàssiques amb altres de menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats.

La 42a edició del festival oferirà una mirada a la proposta transgressora del Proyecto Ocnos amb el Niño de Elche. Aquest espectacle conviu amb una programació transversal amb espectacles internacionals i de proximitat, que juguen amb una altra de les claus d'aquesta edició del festival, la territorialització, que s'ha aconseguit per la iniciativa de diferents institucions i que ha permés que enguany 'Ensems' sone també a Alacant i Castelló.

La programació del festival tindrà lloc en diferents espais de la ciutat de València, incloent-hi el Palau de les Arts Reina Sofia com a espai principal, però amb espectacles també a La Nau, el Teatre Rialto i l'IVAM, a més dels concerts a Alacant i Castelló.