La programació del Hemisfèric inclou fins a sis documentals diferents de naturalesa, aventura i astronomia. Des de la primera sessió, a les 11 hores, a l'última, prevista a les 20 hores, el públic pot triar entre les pel·lícules 'America Wild. Parcs naturals', 'Volcans', 'Secrets of the Universe', 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D", "Dream big" i 'Viatge a l'Espai. Pròxima Parada: Mart'.

'America Wild. Parcs naturals' recorre alguns dels parcs nacionals més famosos dels Estats Units. Canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, llacs d'aigües cristal·lines i boscos d'arbres gegants rodats en Yosemite, Yellowstone, el Gran Canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades són alguns dels espectaculars llocs que mostra aquesta pel·lícula del Hemisfèric.

Per la seua part, la pel·lícula IMAX 'Volcans' conta com es va formar la Terra i mostra imatges espectaculars, des d'un volcà actiu a Indonèsia fins a la ciutat de Pompeia. Els espectadors de l'Hemisfèric també poden gaudir de la pel·lícula 'Secrets of the Universe' que introduix al públic en la física de partícules amb el Gran Colisionador d'Hadrons del Consell Europeu de Recerca Nuclear (CERN).

A més, en 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', protagonitzada per personatges animats sobre fons reals, espectadors es traslladen a l'Alaska del Cretàcic a través de la història de dos joves Pachyrhinosaurus (grans dinosaures herbívors).

La pel·lícula 'Viatge a l'Espai. Pròxima Parada: Mart' mostra els desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions en Mart o capturar asteroides. I finalment, la pel·lícula 'Dream Big' oferix una nova perspectiva de l'enginyeria més enllà de les matemàtiques i la ciència amb l'objectiu d'inspirar els cors i ments de la pròxima generació d'enginyers.

Des de la Gran Muralla Xinesa i els edificis més alts del món fins a robots subaqüàtics, cotxes solars o ciutats intel·ligents, "Dream Big" utilitza una sèrie d'inspiradores històries per a ensenyar-te un món ocult darrere dels invents i les estructures més emocionants a tot el món.pretarà sonates de Georg Friedrich Haendel.

L'endemà, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers en el festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d'agost, i amb l'actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert 'Mediterrània. Un mar de villanellas, villancicos y canciones', i el 9 d'agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d'Aranda, 'Tirant i Carmesina', un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.