L'Ajuntament de Quart de Poblet porta anys treballant per una comunicació integradora i innovadora alhora que eficaç i pròxima, conscient que esta és una eina molt important per a crear i mantenir vincles amb la ciutadania. A més, l'aposta per la comunicació visual i el disseny gràfic és, sens dubte, un element fonamental ja característic de la institució, que ha estat reconegut en diverses ocasions.

Esta vegada ha estat el disseny de la campanya del Festival de Arts de Quart de Poblet, Q-Art, de l'any 2019, el que ha rebut el guardó de plata en la categoria 'Millor disseny gràfic 2021' en un dels premis internacionals més prestigiosos del món del disseny, els Graphis Design Awards. El disseny d'esta campanya va ser realitzat per l'estudi Locandia, format per César Burgos i Rosana Monrós, veí i veïna de Quart de Poblet. L'objectiu d'esta creació era posar l'accent en el seu caràcter multidisciplinari i contemporani, a través de la utilització de símbols i elements representatius per a cada categoria del festival i tipografies clares i atemporals.

A part d'este guardó, Locandia ha rebut dues plates més per altres treballs dins de la mateixa categoria dels Graphis Design Awards i a partir de setembre exposarà alguns dels seus dissenys realitzats per a l'Ajuntament de Quart de Poblet, entre ells el de Q-Art 2019, en el Centre de Cultura Contemporània del Carmen.

Altres reconeixements

Una altra iniciativa de l'ajuntament que també va ser reconeguda en els Graphis Design Awards en la categoria 'Millor disseny gràfic 2020', amb una menció honorífica, va ser "En-clau Industrial i Empresarial". Esta mateixa campanya va estar nominada a millor Identitat Corporativa en els premis que concedix l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana en 2019. D'altra banda, la campanya del Dia Mundial de l'Alzheimer va rebre el guardó a la millor campanya d'interès social en els premis ANUARIA 2019 i el disseny de la imatge del 35 aniversari de Quartmetratges, dissenyada Nocions Unides, estudi encapçalat per Boke Bazán, també va ser premiat.

Tots estos reconeixements posen de manifest el gran esforç que realitza l'ajuntament d'esta localitat de l'Horta Nord per fomentar i difondre la cultura del disseny gràfic i els bons resultats que obté a canvi; no sols per rebre guardons, si no per connectar amb els seus veïns i veïnes i involucrar-los en l'activitat del municipi gràcies a una comunicació més accessible.

L'editorial Graphis, amb seu a Nova York, porta des dels anys quaranta promovent i reconeixent els millors treballs en Disseny, Publicitat, Fotografia i Art i Il·lustració, lliurant diferents guardons i recopilant a tots els premiats en les seues publicacions anuals. En esta edició han estat reconeguts 34 treballs espanyols, dels quals 13 són valencians. Això és una mostra molt clara del potencial que existix a la Comunitat Valenciana i reforça el fet que València s'haja erigit com la capital mundial del disseny per a 2022.