Inaugurada el 7 de juliol, la Sala Blava de Puçol ja ha acollit una exposició de peces arqueològiques mil·lenàries, una jornada d'observació astronòmica€ I, des del 5 d'agost, recull una exposició de fotografia mediambiental local. En total, 30 imatges seleccionades en el concurs Foto Natura Puçol 2020 que el públic pot contemplar i, fins i tot, votar la seua favorita fins al 30 d'agost.

Entre mar i muntanya, Puçol es troba envoltat de paratges naturals excepcionals i replets de vida. La Costera, la Marjal, la platja, la mar€ Amb l'objectiu de transmetre a veïns i turistes l'enorme importància de cuidar estos espais, l'Ajuntament ha organitzat el certamen de fotografia mediambiental Foto Natura Puçol 2020, en col·laboració amb el Club Trotafons i Acció Ecologista-AGRÓ.

Prop de 100 fotografies es van presentar al concurs durant el mes de juliol i, ara, un jurat ha seleccionat les 30 millors, que s'exposen en la Sala Blava des del dimecres 5 d'agost. La representació del valor ecològic i mediambiental dels espais naturals locals és el criteri fonamental que ha contemplat el jurat per a valorar les obres, així com la interacció de l'home amb el medi natural.

A més de l'exposició física, estes obres també es mostren en format digital en la pàgina web de l'Ajuntament. Però per a contemplar-les amb calma en un espai pensat per a això i, a més, votar la seua favorita€ El públic pot acudir a la Sala Blava, de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, o els caps de setmana, de 10 a 14 hores.

D'esta manera, la guanyadora serà seleccionada per votació popular entre els visitants de l'exposició i, el seu autor, rebrà un obsequi i un diploma acreditatiu. A més, la seua obra quedarà exposada de manera permanent a la Sala Blava per a contribuir a crear un fons documental local.

«Els participants contribueixen a la conscienciació en la defensa de la naturalesa i el medi ambient», apunta Elena Camarero, regidora de Turisme. I també els qui desitgen acudir a l'exposició.

En definitiva, situada en l'Espai Voramar, al costat del centre de salut de la platja, la Sala Blava es concep com un espai per a l'educació i conscienciació mediambiental entre els veïns i turistes de Puçol. La majoria d'activitats que oferirà, per tant, estaran relacionades amb el medi ambient i els espais naturals locals; sobretot la platja.