14 de agosto de 2020
14.08.2020
Levante-emv
Activitats

Meliana viu l'estiu de la nova normalitat

La localitat de l'horta nord va recuperant activitats festives, culturals, juvenils, socials o esportives amb estrictes mesures higièniques i de limitació d'aforaments

13.08.2020 | 19:38
Meliana està cel·lebrant diverses activitats d'oci, culturals i esportives.

Durant l'estiu s'estan realitzant diverses activitats amb la finalitat de fer realitat i construir l'anomenada nova normalitat a Meliana i, per tant, anar recuperant activitats en els diferents àmbits, com ara festives, culturals, juvenils, socials o esportives.

La regidora de Festes, Maria Pilar Asensio, assenyala que posar en marxa totes les activitats adaptant-les a les exigències sanitàries amb motiu de la pandèmia «està suposant un treball molt important i un exercici d'organització, i de vegades d'imaginació, encara més exigent».

Ara, amb la nova normativa, s'han de previndre, amb molta atenció, aspectes com el control i la limitació dels aforaments, el distanciament de les persones participants i les mesures higièniques. Això ha fet que s'hagen generalitzat la cita prèvia, la inscripció o l'adquisició dels tiquets prèvies a la celebració de l'activitat.

Entre les diferents activitats realitzades, explica la responsable de l'àrea festiva, l'àrea que més n'ha coordinat estos mesos, «cal destacar el cinema d'estiu, que durant quatre caps de setmana s'ha rebut com una bona cita familiar per a les nits caloroses».

Títols com ara 'Los Japón', 'El verano de mi vida', 'La espía roja' o 'Winter', han entretingut els melianers i les melianeres al pati de les antigues escoles Pius XII i al pàrquing del Conservatori, recintes amplis i tancats molt adequats per a este tipus d'activitats. Destacat fou també el passeig musical per les diferents places del poble amb interpretacions a càrrec de l'Associació Amics de la Música de Meliana.


Dia dels iaios i iaies

Però juliol i agost també han servit per a celebrar el Dia dels iaios i les iaies amb el repartiment d'orxata i fartons per a berenar i l'obsequi d'una planta; per a iniciar els primers entrenaments dels clubs al poliesportiu i la celebració estos dies de les primeres competicions, en aquest cas de pilota valenciana, fins i tot amb la retransmissió en directe per À Punt.

Les diferents regidories de la localitat de l'Horta Nord han anat organitzant les primeres activitats. Com és el cas de Joventut, que va celebrar un campionat de cartes de la Fallera Calavera al poliesportiu i un itinerari fotogràfic per l'horta que servirà per a donar contingut a una activitat mediambiental del setembre. O la posada en marxa de les visites a l'espai expositiu del palauet de Nolla. Activitats que s'afigen a les pròpies de l'estiu com ara la temporada de platja i de piscina o la celebració de l'escola d'estiu i de l'estiu major.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Argilaga


Blog 'Pren la paraula'


¿Què és parlar bé? 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia