La 'Filmoteca d'estiu' de l'Institut Valencià de Cultura projecta els dies 18 i 20 d'agost el film 'Bonjour Tristesse', en versió original i amb subtítols en valencià, dins del cicle 'Summer was*sexy!', segons va informar la institució en un comunicat.

La cinta està dirigida per Otto Preminger i interpretada per Jean Seberg, David Niven, Deborah Kerr i Mylène Demongeot. La jove Cecília recorda els dies feliços de l'estiu a la Costa Blava en companyia del seu pare, un vidu atractiu i seductor, amant de les relacions breus i sense conseqüències. Passen els dies entre capbussons, festes i ressaques. No necessiten a ningú més. Un dia, la visita d'Ann, una dona intel·ligent, culta i serena, pertorba aquell deliciós desordre. A l'ombra de la pineda que envolta la casa un joc cruel es prepara. Com allunyar l'amenaça que se cern sobre l'estranya però harmònica relació de Cecília amb el seu pare?

A partir del moment en què Ann intenta ensenyorir-se de la situació, Cecília lliurarà amb ella, amb el pervers maquiavel·lisme de l'adolescència, una lluita implacable.

'Bonjour Tristesse' és una sort de baula entre el cinema clàssic i la modernitat cinematogràfica, i Jean Seberg avança en este film la irrupció d'un nou model de feminitat, més complex, que prevaldrà al cinema modern des de finals dels anys cinquanta.

Es tracta de la 'fille *fatale', una adolescent en el trànsit entre la infància i l'edat adulta, una situació vital que es tradueix en la dualitat entre l'aparença innocent i gestos amenaçadors i enigmàtics.

Les projeccions de la 'Filmoteca d'estiu' se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21.00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.