El Palau de les Arts de València aposta per Mozart, Rossini, Verdi, Wagner, el repertori espanyol i les noves creacions del segle XXI per a l'oferta de 'Els Arts és Òpera' en la temporada 2020-2021, que començarà a la fi de setembre.

Primeres figures de l'escena signen les produccions de la nova temporada, com Romeo Castellucci, Giancarlo del Monaco, Àlex Ollé, Laurent Pelly, Emilio Sagi i Alfredo Sanzol, i les principals veus seran Elena Pankratova, Violeta Urmana, Carlos Chausson, Stephen Gould, Jorge de Lleó, Ambrogio Maestri i René Pape.

Les Arts fa un recorregut històric per títols imprescindibles del gènere, que abasta des de l'estrena de 'Mitridate', de Mozart, el 26 de desembre de 1770 en el Teatre Regi Ducal de Milà, fins al 15 de novembre de 2018, dia en què la Scala milanesa va presentar 'Fi de partie', l'única òpera del compositor hongarés György Kurtág.

La temporada lírica comença a la fi de setembre amb sis representacions d'un dels espectacles més celebrats per públic i crítica internacional en 2019, la recreació escènica de Romeo Castelluci del 'Requiem', de Mozart.

El 29 d'octubre, la sala principal acull l'estrena a Espanya de 'Fi de partie, de Kurtág, que suposa al seu torn el retorn de l'òpera contemporània a la programació. València es converteix en la tercera ciutat del món, després de Milà i Amsterdam, on podrà veure's l'obra mestra del compositor hongarés, Opera Award 2019 a la millor estrena mundial i considerada com un de les majors fites musicals de la primera dècada del segle XXI.

Després de l'èxit de la seua adaptació, en valencià, para el camió de Les Arts Volant', Jaume Policarpo estrenarà la versió original de 'Il tutoritze burlato' al Teatre Martín i Soler a mitjan novembre.

El 26 de novembre, Les Arts ofereix una cita ineludible per als amants del barroc i el classicisme amb la visita de Marc Minkowski i Els Musiciens du Louvre per a 'Mitridate, re di Ponto', en versió de concert.

Les Arts presenta el mes de desembre el tercer nou muntatge de la temporada 2020-2021, 'La Cenerentola, de Rossini, realitzat en coproducció amb les òperes d'Amsterdam i Ginebra.

Les Arts compleix al gener amb el seu compromís amb l'obra de Verdi amb un títol inèdit en repertori del teatre, 'Falstaff'.

Dins de l'obertura a nous autors, el Centre de Perfeccionament s'obri a un compositor inèdit en la programació, l'espanyol Manuel García, clau per al desenvolupament de Gioachino Rossini.

Al març, huit anys després de l'última reposició de 'Die Walküre', torna l'òpera de Wagner a la sala principal amb 'Tristan und Isolde'. Les Arts clausurarà l'activitat operística amb el díptic més representatiu del verisme italià: 'Cavalleria rusticana' i Pagliacci', el mes de maig.

Així mateix, l'aposta per la sarsuela, en gran format i amb primeres figures, es manté en 'Les Arts és Sarsuela'. A l'abril, a la sala principal es representa 'El barberillo de Llavapeus', d'Asenjo Barbieri.