La regidoria de Turisme-Tomatina ha organitzat una iniciativa per a mantindre viva la festa en este atípic 2020. Baix l'etiqueta #TomatinaChallenge, el repte consisteix a gravar-se un breu vídeo (en horitzontal) rebent una tomatada, tirant-se tomaca, o qualsevol cosa sorgida de la imaginació, per a celebrar la Tomatina Virtual.

Els participants hauran de penjar el seu vídeo en xarxes socials amb l'etiqueta #*TomatinaChallenge, i enviar-lo al correu prensa@latomatina.info. Entre tots els vídeos se sortejaran 10 entrades dobles i 10 tasses per a la Tomatina 2021.

L'edil de Turisme-Tomatina, María Vallés, anima a tots els veïns de Buñol al fet que recorden la seua festa més internacional en un any en què se celebrava el 75 aniversari. «De tots els vídeos enviats s'editarà un conjunt que quedarà en la posteritat i en la memòria de tots. I és que els de Buñol volem a la nostra festa, tenim amor per les nostres tradicions, per les nostres festes i d'esta forma tots podem participar també en esta edició», finalitza la regidora.

A la fi d'abril l'Ajuntament de Buñol va decidir suspendre la Tomatina, la seua festa de caràcter internacional, per «responsabilitat» i en favor de la «seguretat» dels qui cada any participen en ella davant la crisi sanitària actual provocada per la pandèmia del coronavirus.

María Vallés, que va assenyalar que esta és una mesura que plantejada des de l'equip de govern de la ciutat, es va ratificar posteriorment en una reunió amb tots els grups amb representació en el consistori.

«És una decisió important i responsable sobretot», va indicar Vallés, que va subratllar la «necessitat de preservar la seguretat i integritat de les persones» que participen en la Tomatina. «Hem sigut a Espanya una de les festes més segures, també del món i no podem garantir aqueixa seguretat» en l'actualitat, va apuntar l'edil.

En esta línia, la també tinenta d'alcalde va agregar que «les circumstàncies manen i també la responsabilitat», al mateix temps que va afirmar que és necessari alhora «preservar el bon nom» de la Tomatina, que enguany «celebrava la seua 75 aniversari». Esta festivitat té lloc cada any l'últim dimecres del mes d'agost, dins del programa de festes de la localitat.

María Vallés va ressaltar també, a més del vessant «internacional i intercultural» de la Tomatina, el seu caràcter de «cooperació» i «consens» i pel consens de tots els grups municipals per a adoptar la mesura de suspendre la festa anteposant la seguretat dels participants.