20 de agosto de 2020
20.08.2020
Levante-emv

El Riurau Film Festival comptarà amb la participació de 370 curtmetratges

La novena edició, del 22 d'agost al 13 de setembre, tindrà lloc a Jesus Pobre, Dènia, Xàbia i Pedreguer

19.08.2020 | 20:03
Instantània de l'edició de l'any passat a Jesús Pobre.

El Riurau Film Festival celebra enguany la seua novena edició del 22 d'agost al 13 de setembre i incorpora per primera vegada al circuit de projeccions a la localitat de Pedreguer, que se suma a les cites ja habituals en Jesús Pobre, Dénia i Xàbia dins d'esta mostra internacional de curtmetratges de la Marina Alta.

El festival està organitzat per l'associació sense ànim de lucre Escola de Cinema Riurau i enguany, seguint el protocol de la covid-19, serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com. En cadascuna de les seus s'han disposat 200 entrades per a gaudir dels curtmetratges, que es projecten sempre a l'aire lliure i, en aquesta ocasió, guardant la distància de seguretat.

Les projeccions del Riurau es duran a terme durant el primer i segon cap de setmana de setembre (a Jesús Pobre el dia 4; a Dénia el 5 i 6; a Xàbia l'11 i 12; i a Pedreguer el día 13)

Malgrat l'excepcional situació per la crisi sanitària i les dificultats per a posar en marxa el festival de manera presencial, l'organització ha rebut 370 curtmetratges, amb producció o coproducció de 27 països: els Estats Units, l'Argentina, el Brasil, Xile, el Perú, Colòmbia, Panamà, República Dominicana, Cuba, Mèxic, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Anglaterra, Andorra, França, Itàlia, Alemanya, Polònia, Macedònia, Turquia, l'Iran, el Marroc, Benín, Indonèsia, l'Índia, i inclosa la copiosa participació d'Espanya.

Una selecció de 46 treballs triats pel jurat seran els que es projecten en les diferents seccions del Riurau Film Festiva (ficció general, ficció LGTBI, ficció en valencià-català, film social -este any dedicat a 'L'altre: igual o diferent'-, film de Dansa i la secció de medi ambient i la mar), a més del curtmetratge convidat fora de concurs, 'Sega de messes', (5 de setembre a Dénia), de la productora de Dènia Pacific Films, guanyador del concurs Participa Mélies .

L'edició s'inicia enguany amb el ral·li-concurs Riurau Express a Jesús Pobre, consistent en una marató de rodatge i muntatge en 36 hores; i continuarà amb el curset de cinema.


Homenatge a Drive In

Enguany el festival homenatjarà l'autocinema Drive In de Dénia, i a la figura de Carles Miralles, per ser pioner dels autocinemes a Espanya i la seua llarga contribució a la difusió del cinema durant quaranta anys i la seua implicació familiar de diverses generacions.

Com jurat actuen María de Mateos Alonso, José María Fraguas i Marta Lorenzi, i actuant com a secretària Anna Perles, presidenta de l'ECRR, sense vot.

El jurat de la secció medi ambient i la mar el conformen Paco Torner, Pepa Ferrando i Pablo García. Com a assessors es compta amb José María Hortelano, Victor Van Herpt, Isabel Bilbao, Joan Bernat Pineda i el Centre Coreogràfic de Dénia, Christine Willems i alumnes actius de l'Escola de Cinema Riurau de Xàbia i Dénia.


Encontre del film de dansa

Organitzat pel Centre Coreogràfic de Dénia (CCD) amb suport de l'Escola de Cinema Riurau, i les universitats UPV de València, Universitat de Múrcia, Unizar de Terol i les turques Kocaeli Üniversitesi i Sakaria Üniversitesi.

En esta trobada, la temàtica serà film de dansa i la música amb treballs realitzats per investigadors de l'àmbit acadèmic es donaran cita el dissabte 5 de Setembre al matí en l'espai de creació i formació cultural Artístics de l'Ajuntament de Dénia.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Paella


Blog 'Pren la paraula'


¿Què és parlar bé? 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia