En breu es podrà gaudir de la XXII edició del festival de guitarra Ciutat d'Elx, organitzat per l'Associació de Guitarristes Música Oberta, que se celebrarà a Elx del 4 al 6 de setembre. No obstant això, a causa de la covid-19 i les dificultats de desplaçament que està suposant, l'organització del certamen s'ha vist obligada a substituir el primer dels concerts. D'esta manera el jove guitarrista Luís Alejandro García, guanyador del Certamen Internacional José Tomàs de Petrer 2019, serà reemplaçat per el 'Duo Atlas', format pel guitarrista Dimitri van Halderen i la violoncel·lista Beatriz Serrano. Ells seran els encarregats d'obrir el festival el pròxim 4 de setembre a les 21.00 hores a la Sala Cultural La Llotja.

El 'Duo Atlas' està especialitzat en obres originals, encara que també compten amb algunes transcripcions en el seu repertori. En esta ocasió interpretarà un concert dedicat al guitarrista Julian Bream, que comptarà amb una primera part de guitarra sola i una segona part de violoncel i guitarra. Julian Bream va morir el 14 d'agost d'enguany i ha sigut indubtablement un dels més grans guitarristes del segle XX. Inspirat per Andrés Segòvia, Bream es va involucrar en el camí del seu instrument predilecte amb una passió que solament va ser igualada pel gran guitarrista andalús que va ser el seu ídol. Dimitri i Beatriz faran un recorregut per la seua vida interpretant algunes obres representatives del repertori de l'intèrpret anglés.

La resta del programa, desteatípic XXII Festival de Guitarra 'Ciutat d'Elx', es manté segons el que es preveu. Desta manera el dissabte 5 serà el torn de QuarteTomás, una agrupació formada per quatre destacats guitarristes, alumnes del mestre José Tomás, al qual dona tribut el nom: Rodríguez Mendes, Marco Smaili, Francisco Albert Ricote i Pepe Payá.

L'última actuació tindrà lloc el diumenge 6 i serà a càrrec de Du-Duet, el duo guanyador de de el Concurs de Música de Cambra d'Elx en 2019, format per Laura Rausell i Rodrigo Herrero.