Arriba a la 'Filmoteca d'estiu' la pel·lícula 'Dirty Dancing', i es podrà veure els dies 25 i 27 d'agost, a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música.

La pel·lícula es va estrenar l'agost de 1987 als Estats Units i es va convertir immediatament en un fenomen i un clàssic del cine romàntic, musical i adolescent pels seus números musicals i una banda sonora que va ser de les més venudes de la història. El tema principal va guanyar l'Oscar i un Globus d'Or.

Dirigida per Emile Ardolino, va arribar a Espanya un any després i va ser tot un èxit de taquilla. A més, va ser la pel·lícula més llogada als videoclubs després de passar pels cines.

El film toca diversos temes, com les diferències socials o la diferència d'edat en una relació, a més de parlar obertament de l'avortament, un tema espinós en els anys 60, en què està ambientada la pel·lícula.

Jonathan Rosenbaum va dir sobre la pel·lícula: «El que distingeix 'Dirty Dancing' d'altres és que semblen persones reals en lloc d'actors. La trama gira al voltant de les diferències de classe entre els clients i el personal d'un complex vacacional, que són tractades amb una sensibilitat i una visió satírica sorprenents».

I Hadley Freeman va afegir: «No és una altra estúpida pel·lícula dels huitanta de balls: és un recordatori de la importància de l'avortament legal. I un tractat de sexualitat femenina en el qual tot s'observa des del punt de vista de Baby».

D'altra banda, la pel·lícula és tota una declaració d'intencions sobre la sexualitat femenina.