L'Ajuntament de Paterna ha concedit els premis de la setzena edició dels Jocs Florals, un certamen literari amb més de mig segle d'història, que té com a objectiu la promoció de les tradicions de la localitat de l'Horta Nord.

En la categoria de poesia, Josepa Inmaculada Mànyez ha obtingut la distinció Flor Natural, dotada amb 1.000 euros, mentre que l'accèssit del Torre d'Argent, valorat en 200 euros, ha anat a parar a l'escriptor local Andrés Pons.

En les categories de prosa, la màxima distinció, dotada amb un premi de 700 euros, ha sigut concedida a José Manuel Garrido Sancho pel seu estudi monogràfic sobre 'Paterna i l'Horta Nord'.

La decisió dels membres que formaven part del jurat ha sigut distingir també a l'escriptora Meritxell Elías Estallé, en la categoria de contes infantils escrits per a adults, i a Félix Gámez García, en la categoria de prosa, per 'Històries reals o fictícies sobre nostra Cordà i/o qualsevol manifestació festiva lligada a la pólvora'.

Gala suspesa per la pandèmia

La tradicional gala de lliurament de premis que tots els anys se celebra al Gran Teatre Antoni Ferrandis de la localitat no ha tingut lloc este estiu degut a la crisis sanitària generada per la covid-19 i la consegüent suspensió d'actes públics, per la qual cosa l'ajuntament de Paterna celebrarà un senzill acte elpròxim mes de setembre per a fer lliurament dels guardons als autors i autores premiats.