L'Ajuntament de Torrent, a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha convocat un any més els Premis Literaris Ciutat de Torrent amb la finalitat de normalitzar el valencià en tots els àmbits i per descomptat, també en l'àmbit literari i així promoure la literatura en valencià i oferir els escriptors i escriptores en la nostra llengua una possibilitat més de publicar i editar les seues obres. Així, les persones interessades poden participar en dos categories: el XVIII Premi de Narrativa Juvenil amb una dotació econòmica per a l'obra guanyadora de 12.000 euros i un premi per a la finalista de 1.800 euros; i el XI Premi de Poesia Ciutat de Torrent que atorgarà 3.000 euros. El termini de presentació s'ha allargat respecte de convocatòries anteriors i es podran presentar originals fins al 15 d'octubre.

Davant la situació actual, les obres originals només es podran presentar de manera telemàtica en format pdf, a través del Registre Electrònic de l'ajuntament de la capital de l'Horta Sud, juntament amb la instància del tràmit que s'ha creat per als Premis i que està disponible en la pàgina web de l'ajuntament.

Esta nova forma de presentació també és una manera de facilitar i incentivar la participació ja que és molt més còmode i àgil presentar els originals telemàticament.