La secretària autonòmica de Cultura de la Generalitat, Raquel Tamarit, va presentar la temporada de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló 2020-2021 junt amb el coordinador de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, una programació cultural que amb el lema «Retroba't amb la cultura» té més de 150 activitats d'arts escèniques, música, exposicions i propostes didàctiques que arranca a l'Auditori el 4 de setembre amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i el 26 de setembre amb l'espectacle de dansa 'Voronia', d'una de les companyies més reeixides de l'Estat, La Veronal, al Teatre Principal de Castelló.

37 espectacles al Principal

La nova temporada al Principal tindrà un total de 37 espectacles. D'estos, 7 corresponen a programació familiar i didàctica i 5 formen part del cicle 'Els dijous al Principal', dedicat a professionals valencians.

A l'Auditori, en tota la temporada es programaran vora 60 activitats, 34 d'aquestes entre setembre i desembre. Així, en conjunt hi haurà 29 concerts de música clàssica, 8 concerts dins del cicle 'Un món de músiques', 6 concerts a l'Auditori Jazz Club, 4 concerts a 'Territori CS' i 9 propostes familiars i didàctiques, que reeditaran els exitosos tallers 'Amb bombo i platerets', per a famílies que esperen un bebé.

L'oferta expositiva i didàctica dels dos museus, el Museu de Belles Arts i l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, continuarà enriquint-se al llarg de tota la temporada amb activitats familiars, concerts, obres de teatre i espectacles poètics i musicals. A més, s'han programat un seguit d'activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus, ajornat a mitjan novembre a causa de la situació sanitària.

Al Museu de Belles Arts es podran visitar les obres adquirides per Cultura de la Generalitat en 2019, que passen a formar part de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. També, les mostres fotogràfiques 'Els fills del Cérvol' i 'Taro i Capa en el front de Màlaga'. Completa la programació el documental 'Hasta pronto, hermanos. Las Brigadas Internacionales en la Desbandá' i la videoinstal·lació de Maya Marja Jankovic 'Cuarto elemento'.

L'Espai d'Art Contemporani acollirà d'octubre a gener l'exposició 'SOS', de Vicens Vacca, un dels artistes sonors més importants del moment. La mostra es complementa amb una trobada-conversa amb Valentín Roma. També s'ha programat l'activitat per al públic infantil 'Som colors', amb Irene García-Molina, i el taller 'Vibraccions: del gest al so', amb José Luis Miralles Bono.