Amb totes les mesures de seguretat. Així es celebrarà Escènia de Foios 2020. I amb uns dies de menys, però el certamen es farà. Diferent, això sí.

L'ús obligatori de mascaretes, nova ubicació d'estrena de les obres (este any seran a l'aire lliure al parc Rei en Jaume), separació entre els espectadors i el canvi de les dates (sempre té lloc al juliol), farà que Escènia siga la més segura de totes les edicions.

Escènia, la mostra de teatre novel, és ja tota una referència cultural a la Comunitat Valenciana i torna de la forma més amable possible tot i les mesures que la pandèmia de lacovid-19 obliga. Esta 18 edició vol demostrar que sempre la cultura ha de continuar tot i les circunstàncies adverse. Este trampolí de companyies teatrals es l'únic esdeveniment cultural i social que s' ha celebrat a Foios desde la pandèmia. És aleshores temps de ser conscient de la importància de la cultura i del teatre per a la localitat de l'Horta Nord.

Sergio Caballero obrirà Escènia enguany , un reconegut actor valencià que coneix de prop la mostra ja que ha participat en moltes ocasions des de diversos punts de vista. Serà el proper dia 10 de setembre, a las 22 hores, al parc Rei en Jaume amb la companyia de teatre Dansa Da Dos. A les 22: 30 es representarà l'obra 'Saudade o fado de Fernando' de la mà d'Anatomia del Cactus de Lleida. El dia 11 divendres serà el moment per a Trajín teatro de Madrid amb l'obra de 'Mahthausen. La voz de mi abuelo', a les 22: 30 hores.

El dia 12 l'escenografia de 'Tiempos viejo's vindrà de la mà de Tantoneteria teatro de Málaga. I com a cloenda l'obra 'Margarita del tajo que dio nombre a Santarén' amb el Los martes no, una compayia madrilenya.

Totes i cadascuna de les obres competiràn per guanyar algun dels premis repartits en varies categories: guardó del jurat, del públic, menció especial i segon premi del públic. El lliurament dels premis es farà el diumenge 20 de setembre de forma virtual mitjançant un audiovisual accesible a tot el públic.

Esta majoria d'edat d´Escènia es celebra d'una forma molt inusual i l'organització espera l'any vinent es mime encara més si cal la cultura del teatre més combatent: el novel.