05 de septiembre de 2020
05.09.2020
Levante-emv

Xarxa d'aqüeductes i canals

04.09.2020 | 19:16
Xarxa d'aqüeductes i canals

? El jaciment apícola es completa amb la xarxa dels aqüeductes i canals que hi havia a la zona i que es remunten a l'època romana i que són importants especialment per a les tasques agrícoles que s'hi portaven a terme durant eixos anys i que recorren paral·lels al marge dret del riu Túria. Els trams més grans estan ubicats a la Vall de Porxinos, del qual en destaca un arc que uneix els dos costat del barranc, els murs i una bassa d'aigua. Tot i que els trams estan prop els uns dels altres, no hi ha constància expressa que en formaren part d'un mateix aqüeducte.
L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va assenyalar el valor «ecològic, patrimonial i arqueològic que presenta la Vall de Porxinos, amb unes restes que ens recorden les formes de vida de les civilitzacions que hi han passat durant segles al nostre municipi i que per a nosaltres suposa una obligació recuperar-les, mantindre-les i difondre el seu llegat històric i cultural».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas

Pissarra


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia