Les Arts ha représ l'activitat al públic amb propostes en diferents punts de la Comunitat Valenciana a càrrec dels actius artístics del teatre. Després d'un calendari d'assajos intens, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, baix la direcció musical de Josep Pons, va inaugurar la temporada de l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com ha tancat el calendari d'espectacles de la XXXVII edició de Sagunt a Escena. Els dos concerts s'emmarquen dins de 'Les Arts amb tu', una nova iniciativa del centre d'arts per a acostar a la ciutadania valenciana l'excel·lència artística de la programació de Les Arts i que tindrà continuïtat esta mateixa temporada.

Realitzada en col·laboració amb la Consellería d'Educació, Cultura i Esport, la gira, amb la qual el centre d'arts va reprendre la seua programació després del període de confinament, ha comprés un total de 22 actuacions a càrrec dels artistes del Centre de Perfeccionament i dels professors de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV).

En total, des del passat 20 de juny, 'Les Arts amb tu' ha oferit nou recitals d'òpera i sarsuela, sis concerts de música de cambra, a més de dos concerts simfònics i cinc representacions de l'òpera 'El tutor burlat', de Martín i Soler, amb el camió de 'Les Arts Volant'.

Així mateix, tant cantants del Centre de Perfeccionament com músics de l'OCV ultimen els espectacles que inclourà la XIII Jornada de Portes Obertes de Les Arts, diumenge que ve, 13 de setembre. L'edifici, que podrà visitar-se de manera gratuïta d'11 a 18 h, albergarà al seu torn dos recitals dels artistes del Centre de Perfeccionament i un concert simfònic de l'OCV. En esta mateixa línia i després d'una reeixida 'tournée' per localitats valencianes abans de l'aturada estival, 'Les Arts Volant' tornarà el 25 de setembre amb sis noves actuacions.

El camió escenari viatjarà per diferents barris de la ciutat de València (Benicalap, Aiora, Patraix, Sant Marcel·lí, Malilla i Malva-rosa) amb l'adaptació de l'òpera 'El tutor burlat', de Vicente Martín i Soler, interpretada pels artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts. Finalment, el 27 de setembre, tindrà lloc la inauguració oficial de la temporada d'òpera de Les Arts amb l'estrena de 'Così fan tutte', de Mozart, en una proposta semiescènica realitzada 'ad hoc' per a complir els protocols sanitaris de la covid-19.

Silvia Costa, estreta col·laboradora del 'regista' i artista plàstic Romeo Castellucci, signa esta proposta semiescenificada amb la il·luminació de Marco Giusti. El violinista i director Stefano Montanari, batuta de prestigi acreditat en els repertoris barroc i clàssic, n'assumeix la direcció musical.

Intèrprets mozartians destacats conformen el repartiment del títol inaugural com Federica Lombardi, Paula Murrihy, Anicio Zorzi Giustiniani, Davide Luciano, Nahuel Di Pierro i la valenciana Marina Monzó en el seu primer paper en una òpera de Les Arts.