El Teatre Rialto obrirà la seua temporada escènica amb «Valenciana, la relaitat no és suficient», escrita i dirigida per Jordi Casanovas, recent Max per la direcció de «Jauria». L’estrena tindrà lloc el 9 d’octubre, día de la Comunitat Valenciana. «Després d’anys d’eufòria, Espanya s’enfronta a una important crisi econòmica i de valors a principis dels 90. Tres amigues que van estudiar periodisme juntes, veuen com les seues vides es van separant a mesura que aquesta crisi es fa gran. Valèria inicia la recerca de la seua identitat per les discoteques de la Ruta Destroy. Ana cobreix el crim més traumàtic de la història d’Espanya per a la televisió valenciana. I Encarna dirigeix la comunicació d’un jove polític que marcarà un canvi de paradigma a tot el territori valencià. Un viatge de més de deu anys per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies. Un viatge a un passat recent que ens permet rellegir el més immediat present», esplica l’Institut Valencià de Cultura en un comunicat.

L’obra, que es representarà entre el 9 d’octubre i el 8 de novembre, va ser finalista al Max a la Millor direcció.

El passat mes d’agost l’IVC va presentar la programació de la temporada 2020-2021, que estarà dividida en dues parts, d’octubre a febrer es programaran produccions pròpies de l’IVC, i la resta de la temporada, de març a juny, es dedicarà a l’exhibició de companyies valencianes.

«Continuem en la línia d’haver donat personalitat pròpia al Rialto i un sentit: que siga l’epicentre de les produccions públiques i un escenari on es puga posar a prova la gran qualitat de les propostes de companyies valencianes», va afirmar el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García.

A més, en la Sala 7 del Rialto es programarà de l’1 al 4 d’Octubre l’espectacle «Los de arriba» d’Adrián Novella del Festival Russafa Escènica i del 15 al 17 d’octubre es reprogramarà el cicle «La Cosa Rara» ajornat per la pandèmia el passat mes de març.

Al novembre se celebrarà el festival Dansa València, que havia quedat ajornat per la pandèmia de la Covid-19 i ha estat reprogramat en la segona setmana de novembre. Després s’estrenarà la producció de dansa de l’IVC ‘La Mort i la Donzella’, amb direcció i coreografia d’Asun Noales, una producció gestada i estrenada abans a Alacant.

Al Principal, obrirà la temporada el mes d’octubre una producció de gran format produïda per l’Institut Valencià de Cultura, «Poder i Santedat» de Manuel Molins, Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes en 2018. L’obra està dirigida per Paco Azorín i disposa de catorze intèrprets en escena. L’espectacle estarà al Teatre Principal quatre setmanes entre octubre i novembre, i també es representarà als teatres Principal d’Alacant i Castelló el mes de desembre.

Al llarg de la resta de la temporada es posaran en escena títols com «La Gaviota» de Txékhov, dirigida per Alex Rigola i amb Irene Escolar de protagonista; «Mariana Pineda» de Lorca, amb Laia Marull, o el «Galileo» de Bertolt Brecht de la companyia l’Om-Imprebís.