Russafa Escènica portarà a la Mutant i al Teatre El Musical (TEM) tres «observacions sobre la sexualitat». Així, «Cruising» i «How to Be a Sexy Heroine» a la sala del Cabanyal, i «Catalina» en l’espai de Joan Verdaguer, plantegen una visió escènica del sexe «amb tots els seus matisos».

Des de la seua primera edició en 2011, el festival Russafa Escènica va apostar per creacions arriscades a càrrec de joves artistes i companyies, peces de xicotet format. Un esperit que va encaixar amb la personalitat del barri de Russafa, però que amb el pas dels anys va expandir-se cap a altres zones de la ciutat.

El TEM acollirà dijous un programa compost per dues peces de curta duració. Per a començar, la coreògrafa i intèrpret valenciana María Tamarit proposarà en «How to Be a Sexy Heroine» una reflexió sobre els conceptes de sensual i heroic vinculats, respectivament, al femení i el masculí (doble funció a les 18.00 i 20.00 hores). A continuació, l’artista Alexandria Cinque presentarà amb «Cruising» (18.45 hores) la segona de les seues tres propostes escèniques entorn de les experiències que determinen la sexualitat d’un gai.

El dissabte, La Mutant prendrà el relleu amb ‘Catalina’ (20.30 hores), una peça a càrrec del col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, format en 2017 per les artistes Élise Moreau, Elisa Kaisanenn i Cristina Morales que s’aproximen a la dansa contemporània des d’una perspectiva feminista.