Zenet actua demà a la nit en el claustre de l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València. És la segona cita amb el cicle ‘A la llum de la lluna’, el festival del Consell per impulsar la música en entorns segurs i convertir aquest històric edifici en un contenidor cultural per a la ciutadania.

Zenet repassarà a València els seus grans èxits i presentarà el seu últim disc d’estudi, La Guapería. L’àlbum recull una selecció de boleros antics popularitzats per grans veus de la música com Ignacio Villa «Bola de Nieve», Olga Guillot o Rolando Laserie.

L’andalús es va submergir en els gèneres melòdics llatinoamericans gràcies als arxius de Radio Gladys Palmera. A partir d’un catàleg de 100.000 composicions, el cantant va fer una primera selecció de 1.500 cançons. Posteriorment, va anar refinant la seua antologia amb el guitarrista José Taboada. Per tal de confeccionar el repertori final, ambdós van tenir en compte les lletres i la sonoritat dels temes.

D’aquesta manera, Zenet va rescatar composicions dels cubans Frank Domínguez, Eusebio Delfín, Osvaldo Farrés, Miguel Matamoros o Marta Valdés; el duet format pel mexicà Mario Molina i l’espanyol Enrique Fabregat; i l’argentí Chico Novarro. A més, va incloure una composició pròpia i les dècimes del poeta caribeny Alexis Díaz Pimienta. Per a la gravació, el vocalista andalús va comptar amb músics com Manuel Machado (trompeta), Raúl Márquez (violí), Pepe Rivero (piano), Moisés Porro (bateria i percussió), Yelsy Heredia (contrabaix), Ove Larsson (trombó) o José Rivero (saxo).

Zenet va voler centrar-se i donar protagonisme a la música feta entre els anys 20 i 60 del segle passat. I, malgrat que en les interpretacions es respecta al màxim la càtedra, Zenet també va apropar les cançons al nostre temps, amb elements del jazz i el rock.

Donades les circumstàncies, s’ha de recordar que el públic haurà de seguir un estricte protocol de seguretat que inclou l’obligatorietat de fer servir la mascareta i el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. A més, s’haurà de guardar la distància interpersonal.