L’audiovisual reactiva els seus rodatges en el territori valencià

La indústria audiovisual nacional i internacional ha reactivat els seus rodatges en municipis de la província de València durant les últimes setmanes, després de mesos d’ajornaments i escassa activitat a causa de la pandèmia del coronavirus, segons ha pogut constatar Film València, plataforma impulsada des de València Turisme per a posar en valor el territori valencià en aquest sector.

El municipi de Tuéjar, Pinedo i l’Albufera de València són alguns dels llocs que han acollit fa uns dies i durant diverses setmanes el rodatge de El que sabem, el primer llargmetratge del guardonat director i guionista valencià Jordi Núñez, que acumula més d’11 milions d’espectadors en Youtube en alguns dels seus curts.

Núñez treballa amb un equip humà format per prop de 50 persones al costat de la productora PegatumTransmedia S.L., experta en el desenvolupament de projectes propis de ficció i documental, i avalada pel reconeixement obtingut en el Festival Internacional de Sitges.

L’elenc de El que sabem està format, en la seua majoria, per actrius i actors valencians, a través dels quals se cerca abordar els problemes i les decisions de joventut, que acaben per marcar la maduresa de les persones.

Les jornades de rodatge se celebren amb extremes mesures de seguretat i higiene per a fer front a la covid-19: guants, màscares, ús individualitzat d’auriculars i material de maquillatge, desinfecció de vestuari i instal·lacions i equips reduïts en els sets de rodatge són alguns dels «imprescindibles» després de reprendre l’activitat per a les productores.

Un altre dels rodatges destacats que s’han dut a terme en els municipis valencians és el de la sèrie espanyola de caràcter internacional «Glow&Darkness» en el Palau Ducal de Gandia, de la mà de la productora Dreamlight Internacional Productions, de José Luis Moreno.

El rodatge de la sèrie va començar al Marroc i es va detenir al març per la pandèmia, i actualment s’ha reprès a Espanya, on ja ha recorregut les ciutats de Córdoba, Toledo, Cáceres, Sigüenza i Burgos, fins a arribar a València i, concretament, Gandia.

El Palau Ducal de Gandia ha sigut l’últim escenari de rodatge, on el protagonista ha sigut l’actor internacional Bruce Davison, guanyador del Globo de Oro per Compañeros inseparables en 1991 i per Vidas cruzadas en 1993, a més de participar en pel·lícules tan conegudes com X-Men, sèries com S’ha escrit un crim, Startrek: Entreperise o Llei i ordre:UVE.

Altres actors de la producció són també Joan Collins, Jane Seymour, Mira Sorvino, així com els espanyols Eduardo Noriega i Fernando Gil, entre altres.

Film València destaca la «gran posada en valor del territori valencià que suposen aquestes plataformes audiovisuals de cara a la seua promoció turística i l’important moviment monetari que generen al seu voltant en els municipis que acullen els rodatges durant dies o setmanes, de summa importància per a tots els sectors a la província de València en la situació econòmica actual provocada per la crisi sanitària»

Els pròxims escenaris concertats a la província són Tuéjar, de nou, i Sueca, encara que la previsió de Film València és optimista per a les 40 poblacions valencianes i 179 localitzacions que reuneix la plataforma audiovisual de València Turisme. L’audiovisual no s’aturarà davant l’emergència sanitària.