Acció Cultural del País Valencià (ACPV) inicia la campanya ‘Llegim Carmelina’ amb una lectura col·lectiva dels seus textos i poemes. Sota el lema ‘Llegim Carmelina 2020’, ACPV llança una campanya per realitzar una lectura col·lectiva de Matèria de Bretanya, l’obra més coneguda de l’escriptora valenciana, i també d’alguns dels seus poemes més emblemàtics.

La primera lectura tindrà lloc a València hui, vespra de la diada valenciana. En un acte organitzat conjuntament amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l’Octubre CCC acollirà la lectura dels tres primers relats del llibre i d’alguns poemes.

La cita literària s’iniciarà a les 19.30h, i comptarà amb la participació de tot un seguit de representants del món de la cultura, la literatura i l’ensenyament. Entre altres, cal destacar la presència de Lluís del Romero, fill de Carmelina Sánchez-Cutillas, Enric Morera, president de les Corts Valencianes, i la participació d’Anna Oliver i Pura Peris, en representació d’ACPV l’AELC. L’acte estarà conduït per la periodista Amàlia Garrigós.

Finalment,Mireia Vives i Borja Penalba amenitzaran la vetllada amb una actuació musical.

Les pròximes lectures de la campanya ‘Llegim Carmelina 2020’ tindran lloc a diferents poblacions de la Comunitat Valenciana entre els mesos d’octubre i novembre.

«La campanya Llegim Carmelina 2020 pretén posar veu i cos a l’obra més coneguda de l’autora, la Matèria de Bretanya, però també els seus poemes: els rebels o els de la primera persona, els jeroglífics o l’amic e amada. Amb ‘Llegim Carmelina’ llegirem en companyia, i la seua obra es posarà a l’abast de la ciutadania arreu del País Valencià», ha explicat l’entitat en un comunicat..

«Tant de bo que s’escampara la seua veu per tot el domini lingüístic! Farem que deixe eixe silenci que dura ja tant de temps», afirma Anna Gascon, de la secció d’ensenyament d’ACPV i coautora, juntament amb Olga Gargallo, de l’auca i les unitats didàctiques dedicades a l’autora.

Carmelina Sánchez-Cutillas va pertanyer a la generació literària dels cinquanta, juntament amb escrpitors tant importants com Vicent Andrés Estellés o Joan Fuster. Dona d’exquisita sensibilitat i àmplia formació cultural va extendre les seues inquietuds intel·lectuals al terreny de la creació literària com a poetessa i novel·lista.