Amb 11 anys, la devoció cap a la música va portar a Luis Vidal a entrar en la banda de la Unió Musical d’Agres per a tocar la flauta travessera. Durant més de 40 anys, ha sigut un apassionat músic, un dels més de 40.000 que fan de la Comunitat Valenciana el territori amb més concentració de músics per habitant. A la primavera, el virus va entrar en el cos de Luis, obligant-lo a passar 46 dies en l’UCI. Les conseqüències: en eixir havia perdut el 70% de la massa muscular i també la visió d’un ull. No obstant això, una cosa qu no havia perdut era l’esperança i l’amor cap al seu instrument. La setmana passada va tocar-lo de nou per primera vegada. Per a ell van ser 20 minuts tant esgotadors com emotius. Perquè Luis, malgrat tot el que ha passat, vol continuar tocant en la seua banda. Tampoc va perdre l’esperança en les seues dues filles. Mentre el seu pare estava ingressat en l’UCI, elles van tocar al balcó al costat de milers de músics de tota la Comunitat Valenciana el 19 de març en el «Festival dels Balcons», una acció promoguda per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a donar ànim i esperança al poble valencià en el dia de San José més trist que coneixem.

Marta amb l’oboé i María amb la flauta van tocar per Luis i per tota la societat valenciana. «No sóc capaç d’imaginar una metàfora més poderosa sobre quin és l’actitud que ens farà superar aquesta difícil situació», declarava el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en l’esdeveniment celebrat el divendres en el Palau de la Generalitat. «És l’hora de seguir tocant».

En un 9 d’octubre per a la reinvenció, els balcons del Palau de la Generalitat van acollir a la banda de l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís perquè, amb la seua música, simbolitzava de nou la resiliència de les nostres societats musicals. A través de les seues notes i de la seua actitud, es contava la mateixa història de Luis Vidal, la del desig de continuar tocant, de continuar gaudint d’una unió única en el món: música i territori que dibuxa la Comunitat Valenciana.