Amb direcció dels coreògrafs Yoshua Cienfuegos i Maynor Chaves, el Grup de Dansa de la Universitat de València donarà el tret d’eixida, dilluns que ve 19, a la nova programació d’arts escèniques de la UV, que es reprendrà a la Sala Matilde Salvador de La Nau després de la pandèmia. Des d’octubre fins a desembre, se succeirà una quinzena d’espectacles que inclouen homenatges, el Festival Dansa València i el cicle «Teatre de la Memòria» d’Escalante.

Totes les representacions seran a les 19 hores, excepte les del Festival Dansa València de l’Institut Valencià de Cultura, programades a les 18 hores (https://dv.ivc.gva.es), i cada dimecres de teatre se celebrarà un col·loqui amb les companyies en acabar la funció. A més, a causa de la situació excepcional creada per la covid-19, les entrades per a tots els espectacles de la Matilde Salvador s’hauran d’adquirir prèviament mitjançant l’aplicació https://events.fundacio.es/o/5

Amb el títol ‘Partitures’, el Grup de Dansa de la Universitat de València, dirigit pels coreògrafs Yoshua Cienfuegos i Maynor Chaves, portarà a escena, els dies 19 i 20 d’octubre, la revisió de grans clàssics del ballet sota la mirada contemporània de la dansa. Es tracta de l’estrena absoluta d’un muntatge que conjumina l’espectacularitat del directe i l’efectisme de la tecnologia digital amb la projecció de vídeos preregistrats, i que també serà retransmés en els dies posteriors a través del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau amb accés gratuït.

D’altra banda, els dies 28 i 29, Fil d’Arena representarà «Cos a cos (E-111)», una crítica àcida a la burocràcia com a eina de violència institucional contra les persones migrants en situació de vulnerabilitat.

Novembre arrancarà amb l’homenatge especial de A Tiro Hecho a Mario Benedetti. Carla Chillida dirigeix «No te salves», una obra didàctica i divertida, construïda exclusivament amb textos del poeta, que es representarà els dies 4 i 5.

I, de nou, la programació de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València acollirà el Festival Dansa València. Serà en la segona setmana del mes: els dies 10 i 11, veurem una mostra del «Laboratori IVC», dirigit per Vicente Arlandis i Ángela Verdugo, respectivament; el dia 12, «Outdated», per Inka Romaní; i el dia 13, «I+G», per Columpiant la Dansa. Els dos últims espectacles es completaran amb una conversa entre artistes i públic en finalitzar.

«Querella de Lope y las mujeres», una obra de Yolanda Pallín que tracta de com pot el pas del temps alterar la realitat, serà representada per Calema Producciones els dies 18 i 19, amb direcció d’Ernesto Arias; i acabarà el mes el cicle «Teatre de la Memòria», un homenatge d’Escalante Centre Teatral a les víctimes de la guerra civil espanyola, amb les representacions de «Estos días azules», per Cocinando Danza (dia 23); «Y los huesos hablaron», per Societat Dr. Alonso (dia 24); «Homenaje a una desconocida», per Teatro de la Catrina (dia 26); i «Vidas enterradas», amb la intervenció de les companyies teatrals Micomicón, Temple, Corsario i L’Om Imprebís (dia 27).

Triangle Teatre obri el programa de desembre, els dies 2 i 3, amb una obra per al públic més jove, «Licantropia». Amb text i direcció de Borja López Collado, l’entreteniment d’un grup de joves amics passa per reunir-se una nit per a evadir-se en una festa on tot sembla transcórrer amb normalitat, llevat que hi ha lluna plena… La resta de la programació es dedicarà a la idea d’Europa. D’una banda, amb el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació per a la Gira 2020 de ‘Les Europes Menudes’: «El show del nou món».. Escrit pel dramaturg Daniel Tormo i dirigit per Anna Marí, ens mostra, en clau d’humor i de revista, la nova Europa generada després de la crisi sanitària i les conseqüències que ja comencen a percebre’s a conseqüència del canvi climàtic.