Edicions Bromera presentarà les novetats literàries més importants d’aquesta tardor el pròxim 21 d’octubre durant una conferència en streaming. A l’acte hi assistiran el poeta Marc Granell -distingit recentment amb el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana-, el director literari d’Edicions Bromera, Gonçal López-Pampló, i la directora de comunicació de l’editorial, Sandra Capsir.

Durant la trobada es parlarà de l’impacte de la crisi en el sector editorial i es presentaran las principals novetats literàries de cara a la tardor.

Entre elles cal destacar l’edició pòstuma de Benilluna, la darrera novel·la de Carme Miquel, que ens transporta de nou al món literari de l’autora, caracteritzat pel protagonisme femení, el vocabulari ric i profund i el compromís social i humanista. La novel·la es publicarà de manera simultània en paper i en e-book.

Marc Granell presentarà el seu poemari inèdit Cel de fang. En les seues pàgines trobem una literatura compromesa, que apel·la a les consciències i no defuig els conflictes socials. L’editorial editarà també Somnis de Valparaíso, Jaume Benavente, Premi València de Narrativa, on l’autor fa plaés per què és una de les veus més personals, constants i sòlides de la literatura actual. 

El segell valencià publicarà també la resta de guardonats als Premis Alfons el Magnànim de narrativa i poesia en llengua valenciana: La taxidermista d’emocions, de Mariló Àlvarez, Premi València Nova de Narrativa; Rondalles i altres veritats, de Laia Fontana, Premi València Nova de Poesia; i Adonisíada i després, d’Ismael Carretero, Premi València de Poesia. 

Cal recordar que fa unes setmanes l’editorial va editar també El mirall de les nostres penes, de Pierre Lemaitre. Aquesta obra tanca l’ambiciós tríptic literari sobre l’Europa d’entreguerres que l’autor va iniciar amb Ens veurem allà dalt (Premi Goncourt) i Els colors de l’incendi, publicats també a Bromera.

En record

Fa més d’un any i mig que va faltar l’escriptora Carme Miquel, un dels noms propis de la literatura valenciana. Va nàixer a la comarca de La Marina Baixa però és a la ciutat de València on ha transcorregut la major part de la seua vida. La seua activitat literària és un complement al treball d’ensenyant, que ha exercit durant més de trenta-vuit anys, i a l’activisme social desenvolupat no només en àmbits pedagògics i educatius, sinó també en àmbits mediambientals, culturals i cívics en general.

Pel que fa a la seua obra, a més de la novel·la «d’adults» ha conreat altres gèneres. Val a dir que la influència de la seua professió en la literatura es veu reflectida bàsicament en els seus llibres infantils i juvenils, mentre que les reflexions i anàlisis polítics i socials són exposats, sobretot, en els assaigs juvenils -A cau d’orella. Cartes a Roser i Murmuris i crits. Cartes a Mireia) dedicats a les seues filles- i en els articles que publica periòdicament a la premsa.