La companyia valenciana de dansa-teatre Fil d’Arena presentarà en estrena absoluta, dins de la XXXIII edició de Dansa València, el nou espectacle de carrer «Sénia». El primer passe tindrà lloc el dissabte 7 de novembre, a les 12:15 hores, a la plaça de l’Almoina, dins del cicle paral·lel ‘Moviments urbans de Dansa València’. El segon, ja en programació oficial, podrà veure’s el dijous 12 de novembre, a les 14:00 hores, a la plaça del Patriarca.

«Sénia» és una reflexió sobre la inèrcia del moviment i la necessitat de parar en un sistema mecànic i sobreproductiu que no permet fer-ho. Un raonament, personal i col·lectiu, que naix en plena pandèmia, durant el confinament, i que ara es «fa cos» amb l’objectiu d’assenyalar el ritme frenètic que portem dia a dia, sense detindre’ns a respirar i a gaudir del camí.

Una necessitat encara més urgent per als professionals de les arts escèniques i del sector cultural en general. Parar per a crear, per a mimar el procés, per a buidar el cap i tornar-lo a omplir de noves idees, per a respirar sense por a la inactivitat i la precarietat.

Tradicionalment, una sénia (o sínia, ‘säniya’ en àrab, ‘noria’ en castellà) era una màquina d’abastiment d’aigua per a l’horta, que consistia en una roda accionada per animals.

La peça serà interpretada per Roseta Plasencia, Irene Ballester, Héctor Rodríguez (o Sergio Navarro), Sergio Moya (o Clara Crespo) i Victoria Iborra (o Isabel Abril).