La nova edició del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés compta amb trobades audiovisuals, presentació de llibres, debats, passejos temàtics, tallers i exposicions. El festival que va començar dimarts es prolongarà durant més d’un mes per a concloure el 30 de novembre, amb el lliurament dels guardons corresponents a les diferents categories, en un acte que se celebrarà en el Teatre Micalet complint amb les més estrictes normes de seguretat.

La programació d’enguany, amb més de 60 audiovisuals en 25 sales de projecció, presenta un ampli ventall de mirades creatives, gràcies a la capacitat de tot el sector audiovisual valencià, en un moment especialment complex que a penes disposa de llits comercials per a difondre la seua activitat.

En aquesta edició del certamen, Acicom torna a premiar els millors projectes en diverses categories; documental, foment del valencià, micromecenatge, ficció, foment dels valors ciutadans, amb temàtiques com memòria històrica, feminismes i territori. També s’ha avançat en la descentralització del festival, amb presència en més localitats, fins a un total de 18 municipis diferents distribuïts per tota la geografia valenciana.

El certamen destaca per l’aplicació de l’anomenada «taquilla inversa», és a dir, es pot entrar lliurement a la sala, veure les produccions audiovisuals i participant en els possibles debats; i, a l’eixida, realitzar una aportació econòmica lliure.