L’autora del premiat blog MsAfropolitan, Minna Salami, obre els interrogants sobre que hi ha més enllà del racisme i el masclisme eurocèntric que ha colonitzat i dominat el planeta en ‘L’altra banda de la muntanya’. Un llibre que explora qüestions centrals com ara el feminisme, l’empoderament, el racisme o la descolonització, a més de l’art, la filosofia, la sexualitat, la mitologia africana o la cultura popular.

L’esperat primer llibre d’aquesta influent autora constitueix un estimulant mosaic d’assajos escrits amb la naturalitat d’una narradora d’històries. Una nova i potent veu literària que ofereix una alenada d’esperança en un món en crisi, a partir del diàleg entre la saviesa de les cultures ancestrals i els moviments emancipadors contemporanis.

Minna Salami és una escriptora nigeriana finlandesa i sueca. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Lund (Suècia) i màster en estudis de gènere especialitzat en feminisme negre per l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. És la fundadora del blog MsAfropolitan, que connecta el feminisme amb reflexions crítiques sobre cultura contemporània des d’una perspectiva centrada en l’Àfrica. És columnista mensual del ‘The Guardian’ de Nigèria i col·laboradora habitual en mitjans com ‘The Independent’, ‘The Guardian’, BBC, Al Jazeera o Channel 4. Ha impartit conferències en més de 200 universitats dels cinc continents, així com a la seu de l’ONU i del Parlament Europeu.

«’L’altra banda de la muntanya’ és un llibre imaginatiu, estimulant i de descoberta que s’atreveix a situar el feminisme negre com el prisma a través del qual tots podem experimentar i comprendre millor el món. El vaig llegir a poc a poc, assaborint-lo com un aliment de l’ànima, mentre gaudia de la riquesa de les idees de Minna Salami i de la persuasió dels seus escrits», diu Bernardine Evaristo, guanyadora del Premi Booker 2019.