Smoking Souls, Atlàntic, Pau Alabajos o La Fúmiga van ser alguns dels guardonats dels Premis Ovidi, que es van celebrar el passat diumenge al Teatre Calderón d’Alcoi. La cerimònia es va celebrar com un dels actes centrals de l’Any «OhVidi» que ha organitzat el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià (COM).

Els grans guanyadors de la nit van ser els Smoking Souls, que van recollir tres premis: Millor disc de rock per a «Traslúcid», Millor producció i arranjament i Millor disseny per a Helga Pérez. La banda Atlàntic va guanyar el guardó al Millor disc de pop per «Volem els ponts» (Autoedició) i Marala al Millor disc de folk per «A trenc d’alba» (U98 Music).

Per altra banda, Mireia Vives i Borja Penalba van guanyar el premi al Millor disc de cançó d’autor per «Cançons de fer camí» (Bureo Músiques). En la categoria de Millor disc de hip hop, els guanyadors van ser Black Fang, i en el cas del Millor disc de mestissatge, els premiats van ser La Fúmiga.

El grup Tenda va recollir el guardó al Millor artista revelació i Pau Alabajos, va rebre el premi a la Millor cançó per «Kintsugi», dins del seu disc «Les hores mortes» (RGB Suports). El premi a la millor lletra va recaure en Néstor Mir per «Adéu amic», el premi a la Millor canço sobre la pandèmia fou per a a VerdCel amb «Mans de cel» i el Millor videoclip fou per a Gem per «Passatgers», dirigit per Mònica Llop. També van estar premiats la millor versió d’Ovidi Montllor, per a Ofèlia, «Tot esperant Ulisses».

El grup Smoking Souls, amb tres premis, va ser un dels guanyadors indiscutibles dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià 2020. Al Teatre Calderón d’Alcoi es van lliurar ahir els premis «en un ambient de serenitat i d’alegria continguda» per la necessitat de respectar les mesures contra la pandèmia i en homenatge al 25 aniversari de la mort de l’artista alcoià.

La periodista Amàlia Garrigós va ser l’encarregada de donar el tret de sortida de la celebració amb un «emotiu discurs» en què va recordar el darrer homenatge a l’Ovidi, en aquell mateix teatre, uns mesos abans de la seua mort, i en què també va participar com a presentadora. Hi acudiren Raimon, Pi de la Serra, Joan Manuel Serrat, Al Tall i Lluís Miquel, entre altres.

En aquesta ocasió, a l’escenari del Teatre Calderón set dones, músiques d’Alcoi i comarca, van donar la benvinguda als assistents interpretant «l’Homenatge a Teresa», la gran cançó de l’Ovidi dedicada a una dona que va embogir pels efectes de la guerra.

A més dels premis, al llarg de la gala van rebre guardons extraordinaris la Casa Cantonera d’Algemesí, com a exemple de suport a la música en valencià, Francesc Pi de la Serra, per la seua trajectòria, i Jordi Cuixart, premi llibertat d’expressió. També es va recordar la figura d’Isabel-Clara Simó, la gran escriptora filla d’Alcoi i amiga d’Ovidi, que va morir a principis d’aquest 2020.

Els Ovidi són juntament amb els Premis Carles Santos de la música els guardons més destacats de la Comunitat Valenciana. Els pròxims en realitzar-se seran els Carles Santos durant el mes de desembre, quan tindrà lloc la tercera edició d’aquests premis.