La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, va entregar ahir, en el marc del Dia del Llibre Valencià, els premis als llibres millor editats de 2019 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria.

Tamarit va mostrar el seu agraïment a tots els escriptors, als professionals del disseny i la il·lustració, a les editorials i llibreries valencianes que aposten pel foment de la literatura de qualitat i en valencià. «Som el que som gràcies als llibres, per això sempre estarem al costat del sector, per a no deixar ningú enrere, sobretot, en una situació tan delicada com la que estem vivint», va dir.

Premiats

Els set guardons dels Premis 2020 han sigut per a ‘Assaig d’aproximació a ‘Falles folles fetes foc’ edició crítica’ de l’editorial Perifèric Edicions i escrit per Amadeu Fabregat, que ha guanyat el premi al llibre millor editat. En aquest apartat, a més, la comissió ha decidit concedir una menció especial al llibre ‘Laberint del faune’ d’Editorial Bromera i obra de Cornelia Funke i Guillermo del Toro.

El llibre millor il·lustrat s’ha concedit a ‘No turista’ de l’editorial Barlin Project, una obra escrita per Alberto Haller i il·lustrada per Marta Torres.

El premi al còmic millor editat ha recaigut en ‘Mies’ de l’editorial Grafito i obra d’Agustín Ferrer Casas; el llibre infantil millor editat és per a ‘Sis anys, sis casetes’ de Bromera, un conte escrit per Josep Gregori i il·llustrat per Fran Parreño, mentre que el llibre juvenil millor editat ha anat a parar a Llibres de la Drassana per la seua edició de l’obra ‘El traficant de nits’ d’Iván Carbonell Iglesias.

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Plácido Gómez de Castelló de la Plana, un negoci familiar que enguany celebra el seu 150 aniversari, ja que es va fundar en 1870 i sempre ha estat ubicat al mateix lloc de la ciutat.

Finalment, el premi a la llibreria més innovadora s’ha atorgat a United Minds del barri de l’Olivereta de València pel seu compromís amb la cultura africana i les temàtiques transversals de les migracions, la història i el feminisme.

Aquests guardons són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià.