La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, va inaugurar ahir la Universitat Estacional de Xàtiva, centrada en ‘Els objectius del desenvolupament sostenible i l’aplicació de la realitat virtual en destins culturals’. Aquesta tercera edició, que s’ha celebrat íntegrament online, compta amb la participació de tres especialistes en turisme, noves tecnologies i bon govern de la UV.

En l’acte inaugural van intervindre també l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el coordinador de la Universitat Estacional de Xàtiva, Gregorio García; i el director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Francisco Alós.

La rectora va destacar «l’enorme treball d’adaptació que estem havent de fer totes les institucions davant la pandèmia, i especialment les universitats». A més, va voler «posar en valor el paper de la universitat com a agent de transformació social i de contribució al compliment dels ODS per un millor i més just futur del nostre entorn i del món».

L’alcalde de Xàtiva va mostrar el seu pesar per haver hagut de celebrar enguany, de manera excepcional, la Universitat Estacional solament online, però malgrat això, «hem pogut celebrar aquesta tercera edició, que consolida la iniciativa com un fòrum acadèmic lligat a la formació, el coneixement i el desenvolupament local».

Per la seua banda, Francisco Alós, de Caixa Popular, va assenyalar que per a Caixa Popular és un orgull participar en aquesta mena de projectes que evidencien el compromís d’institucions com la Universitat de València amb la societat valenciana, «un compromís que comparteix Caixa Popular».