La huitena edició del cicle de projeccions ‘Autors en curt’ conclou hui, a les 18 hores, amb una selecció de curtmetratges de comèdia.

El programa inclou un total de set treballs escrits i dirigits per autors valencians en els últims tres anys.

La sessió tindrà lloc a la Sala SGAE Centre Cultural de València (Blanqueries, 6) i l’entrada és gratuïta, si bé, atés l’actual protocol anti-covid-19, l’aforament s’ha reduït a 50 butaques i és imprescindible confirmar assistència per a accedir a la sala.

La mostra de curtmetratges ‘Autors en curt’ és un projecte organitzat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana, a través de la Fundació SGAE, i l’associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), que des de fa hui temporades es presenta amb el lema ‘Els guionistes són els protagonistes’, ja que desitja posar l’accent en el treball que desenvolupen els guionistes en el procés de la producció audiovisual.

El VIII cicle ‘Autors en curt’ va començar el passat 12 de novembre amb una sessió dedicada al cinema dramàtic i de ficció. El programa va seguir el 19 de novembre amb la projecció de cinc curtmetratges de tall documental i conclourà aquest dijous, amb una selecció de treballs de comèdia.

Projeccions

‘Me puedes ayudar’ d’Alfredo Montesinos (guió i direcció) i Victoria Avinyó (direcció); ‘#Realfooding’, de Celia Moreno (guió i direcció); ‘Croquetas para el ministro’, de Fran Ortega; ‘Pacoenlaluna’ (guió i direcció); A puerta fría’, d’Elena Escura (guió) i Álex Brau (direcció); ‘98 Una historia de bonus track’, d’Álvaro Beltrán (guió i direcció); ‘Dramas’, d’Alejandro Díaz (guió i direcció); i ‘Malditra’, de Suso Imbernón y Juanjo Moscardó (guió i direcció) són els curts que poden veure hui.

Cal destacar ‘Maldita’, una història on un xiquet de vuit anys està traumatitzat per les pel·lícules de terror que sa iaia li posa cada nit. De fet, creurà viure una quan la seua àvia pateix una aturada intestinal de molts dies i ell creu que es tracta d’una possessió alienígena i intentant ajudar en traure el que calga.