La Societat Coral el Micalet ha atorgat a l’historiador Antoni Furió i a la Companyia Teatre Micalet els Miquelet d’Honor corresponents a la 33 edició dels Premis Miquelet 2020. Els guardons s’entregaran en un acte, en el qual actuarà la Coral Giner amb un programa en homenatge a Lluís Llach, que se celebrarà demen la seu de la societat musical a València el dissabte 28 de novembre a les 19.30h.

La junta directiva de l’entitat, reunida en sessió extraordinària, va reconéixer així la trajectòria cívica desenvolupada per Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València i membre del Institut d’Estudis Catalans; i l’activitat en defensa de la llengua, la cultura i la resiliència del projecte impulsat per la Companyia Teatre Micalet durant 25 anys, aniversari que celebra enguany.

Furió és director de la revista ‘L’Espill’ i forma part també del consell assessor o de redacció de prestigioses revistes nacionals i internacionals. La seua activitat investigadora i professional s’ha centrat en la història de l’Edat Mitjana, i en l’estudi i difusió de l’obra de Joan Fuster.

L’historiador de Sueca, amb una gran vocació acadèmica i cívica, es va presentar a rector de la Universitat de València en 2010 i ha participat activament en partits i associacions de caràcter cultural, ciutadà i polític. Així mateix, ha sigut professor convidat en les universitats de París-Sorbona, Toulouse, Oxford i Stanford (EUA) i en la École des Hautes Études en Sciences Socials (París).

Companyia Teatre Micalet

La Companyia Teatre Micalet celebra el seu 25 aniversari en 2020 amb diverses obres com ‘El jardí dels cirerers’ d’Anton Txèkhov en versió de Manuel Molins, ‘El Malfet de Inishmaan’ de Martin McDonagh i ‘Nadal a casa els Cupiello’ d’Eduardo de Filippo.

El Teatre Micalet, situat en la mateixa seu de la societat coral, és gestionat per la Companyia Teatre Micalet, fundada per Pilar Almeria, Joan Peris i Ximo Solano. En 1995 la Societat Coral el Micalet va donar suport al projecte per a desenvolupar un centre de producció i exhibició capaç d’oferir una programació estable i en valencià.

La companyia va revitalitzar el Teatre Micalet, sense quasi activitat en aquells anys, després d’haver sigut un espai nuclear per al teatre independent.

Concert de la Coral Giner

La Coral Salvador Giner de la Societat Coral el Micalet oferirà en la gala, que conduirà Víctor Benavides, un concert i espectacle en el qual es podrà escoltar cançons de Lluís Llach, al qual es ret homenatge a quatre veus, acompanyades pel piano, percussió i acordió que, de la mà de la jove actriu Talia Bohoyo conduiran al públic per escenes en les quals endinsar-se en el món oníric, sentimental i reivindicatiu del cantant.