La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta hui (19:00 h.) el primer volum de les «Obres Completes» de Manuel Molins en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

A més de l’autor Manuel Molins, hi intervindran Antonio Ariño (vicerector de Cultura de la Universitat de València i director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim) i Francesc Huguet (crític i historiador del teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona). Després de la presentació hi haurà una lectura dramatitzada d’alguns fragments a càrrec dels actors Rosana Pastor, Resu Belmonte, Paula Albert, Cristina Sanmartí, Helena de Luis Sapiña, J. Manuel Cassany i Junior Severo.

En aquest volum figuren sis obres del «Cicle de l’altra memòria» i deu agrupades sota l’epígraf «Europa, política, art». El professor Francesc Foguet analitza el conjunt de l’obra de Molins en la presentació que serveix de guia per a comprendre la trajectòria de l’autor, mentre que la traductora eslovena Simona Škrabec se centra en l’estudi de la Trilogia d’exilis. I el mateix Molins tanca els preliminars amb una divertida carta adreçada a Shakespeare que li serveix de pretext per a introduir la seua pròpia obra.

Manuel Molins (Montcada, 1946) és un referent teatral. Fou un dels creadors del Grup 49 (1968-1981) que, des d’Alfara del Patriarca, pretengué convertir-se en un germen d’animació sociocultural a l’Horta Nord.