La Fundació Full -amb la col·laboració del Gremi de Llibrers de València, Castelló i Comarques i de les Comarques Alacantines- ha posat en marxa la campanya «Les llibreries encenen l’estel del Nadal», que busca potenciar la idea de les llibreries i els llibres «com elements màgics, segurs, capaços de fer-nos somiar i de transportar-nos cap a altres mons», segons expliquen els responsables del projecte.

Així, la campanya vol animar als xiquets, als joves, i també als adults, a buscar i regalar noves lectures a les seues llibreries de capçalera al mateix temps que es fomenta el comerç de proximitat. I és que, com asseguren els organitzadors «un llibre és un regal amb un valor afegit». A més, es busca recordar que les llibreries són sinònim de cultura segura i que, de fet, cada llibre proporciona hores d’oci segur.

Gnoms lectors

Aquesta campanya compta amb un cartell realitzat per Susana Soto, il·lustradora que ja va ser l’encarregada de la imatge del festival «Llibreries’Fest» de 2019. Enguany, Soto proposa un univers dolç, de colors càlids i molt lluminós que ens recorda com, al Nadal, les llibreries creen màgia.

Així, els gnoms lectors creat per Soto protagonitzen tot el material que s’ha enviat a les llibreries de proximitat: bosses, pòsters, punts de lectura, adhesius, cartes, xapes i paper de regal que tots els ciutadans podran trobar quan visiten aquests racons culturals del seu barri.