La Filmoteca commemora el centenari del naixement de Rohmer programant, del 22 de desembre de 2020 al 28 de febrer de 2021, alguns dels seus títols més destacats, els que componen les sèries dels contes morals, comèdies i proverbis i els contes de les quatre estacions.

La programació comença amb els contes morals (a falta de ‘La rodilla de Clara’, programada al gener), relats en què un personatge masculí s’enfronta a l’elecció entre dues dones en triangles de geometries variables.

«Eric Rohmer va practicar el cine aparentment menys transgressor de tota la ‘nouvelle vague’ i, no obstant això, crec que la majoria de les seues pel·lícules han aguantat el pas del temps millor que les dels seus companys. Era el més major i el més jove. Sempre va semblar estar una mica fora del seu temps, i mai es va posar de moda. Però si el cinema és un art del present, Rohmer n’ha estat el millor representant, i un dels cineastes que més ha inspirat tots els que hem volgut agafar una càmera per a tractar de donar forma a les nostres vides».

Amb aquestes paraules en ‘El Mundo’, Jonás Trueba retia homenatge a Rohmer dos dies després de la seua mort el gener de 2010. El cineasta espanyol no és l’únic que es reconeix com a hereu de l’autor francés, el llegat del qual està present en el cinema de Richard Linklater, Hong Sang-soo, Arnaud Desplechin o Mia Hansen-Løve, entre altres.