El campus de Berklee a València ha cedit una selecció dels seus concerts a la iniciativa «La cançó més important», impulsada per Músics per la Salut, i els seus alumnes oferiran una hora de música diària per a acompanyar a les persones aïllades en hospitals i residències de majors.

Aquesta iniciativa solidària té com a objectiu «alleugerir» els efectes de les restriccions de les visites en hospitals i residències, perquè les persones aïllades en hospitals i centres sociosanitaris se senten acompanyades a través d’una hora diària de música, mitjançant concerts pregrabados, informa el campus en un comunicat.

Així, centres de tota Espanya tindran a la seua disposició més de 500 concerts en la seua fase inicial, dirigits a pacients, residents i usuaris, que podran visualitzar els concerts a través d’un circuit tancat de televisió, tablets i els seus propis dispositius.

Aquesta iniciativa pretén facilitar el contacte, servir de nexe entre els sectors cultural i sanitari, demostrar l’efectivitat de la música en les situacions de vulnerabilitat i aportar una visió positivista i inspiradora relacionada amb la pandèmia, han indicat les mateixes fonts.

En aquesta proposta participen a més alguns dels principals artistes i col·lectius musicals del país entre els quals s’inclouen Pablo Alborán, Rozalén, Leiva, Amaral, David Summers, Dani Martin.

També s’han adherit l’Associació d’Artistes Intèrprets o Executants (AIE), la Societat General d’Autors (SGAE), l’Associació Espanyola Orquestres Simfòniques (AEOS), la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), l’Associació Espanyola de Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics (ACESEA), o la Fundació Albéniz (Escola Superior de Música Regna Sofia), entre uns altres.

Músics per la Salut és una fundació que, des de 2015, aporta moments de respir i alleujament mitjançant la música per a ajudar a persones en 43 hospitals i 116 centres sociosanitaris i de manera telemàtica a més d’1.200 centres a Espanya.

Durant la pandèmia de la covid-19, per petició expressa d’hospitals i centres sociosanitaris, que no volien veure interromputs els microconciertos, la fundació va adaptar la seua activitat per a realitzar-la de manera telemàtica amb la iniciativa «La Cançó Més Important».

Diàriament, Músics per la Salut realitza microconcerts en els quals els músics segueixen atenent, des de casa, les peticions de pacients, residents, usuaris, familiars i personal que escullen les seues cançons favorites.

Actualment el 95% de l’activitat de la fundació Músics per la Salut és «online» i els músics des de casa segueixen realitzant els microconciertos de manera telemàtica.

A més, els microconcerts suposen una manera de posar en contacte a pacients, residents i usuaris amb els seus familiars, a causa que poden connectar-se i participar de manera telemàtica (des de casa), han indicat les mateixes fonts.