El Festival Internacional de Circ de València, impulsat per la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament, posa hui punt i final a la seua tercera edició amb la Gran Gala del Circ Contorsions, una cita que tindrà lloc al Teatre El Musical a les 19 hores i que servirà de colofó ​a un certamen que ha aconseguit sobreviure a la crisi traslladant les seues dates a desembre. Precisament, la sala del Cabanyal-Canyamelar ha estat, al costat de La Mutant i Espai Inestable, una de les seus encarregades d’acollir els diferents espectacles d’enguany, els quals van donar començament el passat dia 22.

La cerimònia prestarà especial atenció al concepte de «farsa», definit per la Real Acadèmia Espanyola com «aquella acció realitzada per fingir o aparentar», i la seua relació amb el teatre i concretament amb l’art circense. Un terme que, aplicat al llenguatge escènic, equival a una «obra dramàtica generalment breu, de caràcter satíric, desarreglada, xarona i grotesca, interpretada, com no, per una companyia de farsants». A la Gran Gala de Contorsions, estos «farsants» estaran interpretats per Mage Arnal, Elena Avellás, Raúl García, Mila Martínez, Elia Pérez, Benjamín Prati i Luis Reche. Junt amb ells, set músics i tres tècnics completen l’elenc artístic. «El descobriment del que hi ha després d’allò aparent i la possibilitat de destapar el pastís ens convida a la crítica i a la reflexió com a públic i com a artistes», comenta Julia Martínez, responsable de la direcció i la dramatúrgia. «La creació sempre és un viatge i este viatge ens ha portat fins al que podran veure este pròxim dimecres. Un viatge genuí vinculat i inseparable de les persones que l’interpreten».

Durant la vetllada, els espectadors podran assistir a diferents números de totes les disciplines circenses: clown, malabars, equilibris (bici acrobàtica i cable), aeris (corda) i, per descomptat, les acrobàcies o «contorsions» pròpiament dites, intercalades amb altres elements per a generar un contrast que faça a l’espectador anar més enllà de la destresa del circ.