L’Ajuntament de Paterna va fer lliurament dels Premis Literaris Vila de Paterna en la LVI edició dels Jocs Florals, un certamen cultural amb més d’un segle d’història que té com a objectiu posar en valor el talent literari i la sensibilitat creativa a més promocionar les tradicions paterneres.

El saló de plens del consistori va reunir, baix un estricte protocol de seguretat, als cinc premiats d’esta convocatòria per a fer-los lliurament, de la mà de l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i de la regidora de Cultura, Turisme i Foc, Teresa Espinosa, del diploma acreditatiu en cadascuna de les categories premiades.

En la categoria de Poesia, Josepa Inmaculada Mànyez, amb el seu poema ‘Habitatges’ va obtindre la distinció de Flor Natural, dotada amb un premi econòmic 1.000 euros, mentre que l’accèssit del Torre d’Argent, valorat en 200 euros, va ser per al paterner Andrés Pons, autor d’’Enmig de la foscor, la teua’.

En les categories de prosa, la màxima distinció, dotada d’un premi de 700 euros, va ser concedida a José Manuel Garrido Sancho pel seu estudi monogràfic sobre la Cisterna de Paterna.

La decisió del jurat ha distingit també a Meritxell Elías Estallé, en la categoria de contes infantils escrits per a adults per la seua obra ‘Coco, el conillet perdut’, i a Félix Gámez García en la categoria de prosa ‘Històries reals o fictícies sobre nostra Cordà i/o qualsevol manifestació festiva lligada a la pólvora’ pel seu treball ‘Els valencians i la pólvora en el segle XIX. El cas de Paterna’.

Després de la suspensió aquest estiu de la tradicional gala de lliurament de premis que tots els anys se celebrava en el Gran Teatre Antoni Ferrandis a causa de la pandèmia i la suspensió d’actes públics, l’Ajuntament ha celebrat un discret i senzill acte en el saló de plens del consistori per a fer lliurament dels guardons als autors i autores premiats.

Durant la seua intervenció, tant Sagredo com Espinosa van coincidir a destacar la importància de continuar apostant per la cultura mantenint vius malgrat la covid-19 certàmens com els Jocs Florals que contribueixen a enriquir el panorama literari i poètic local i nacional.