L’Om Imprebís, companyia valenciana pionera de la improvisació a Espanya, prepara amb la participació del públic la seua nova obra transmèdia ‘Heredarás la lluvia’, que s’estrenarà el 16 de gener en el Teatre Principal de Castelló i el 21 en el Principal de València.

Mitjançant qüestionaris en xarxes socials, una app, codis QR, memes, vídeos i imatges, els seguidors de la companyia han contribuït a l’escriptura del guió durant els tres mesos que han durat els assajos. Els espectadors podran així mateix influir en les representacions tant abans d’entrar a la sala com després de veure l’espectacle.

Tot això permetrà, a més, crear un relat transmèdia que no sols es consumirà i participarà en el teatre, sinó que s’expandirà i ramificarà en diversos llenguatges i suports gràfics, sonors, audiovisuals i textuals. Els creadors de les aclamades ‘Imprebís’ i ‘Pels pèls’ recorren de nou al duo format per Carles Castillo i Carles Montoliu per a protagonitzar aquesta distopia basada en un teatre àcid i humorístic.

«En un context incert com el que vivim l’humor es converteix en una necessitat imperiosa per a afrontar el present, mirar al futur i recuperar l’esperança», afirma el director de la companyia, Santiago Sánchez, que va començar a pensar en l’obra durant el confinament.

‘Heredarás la lluvia’ combina actualitat, absurd, música en viu i paraula creada a partir de la improvisació. Després de diferents crisis ecològiques, sanitàries, econòmiques, socials, polítiques ha arribat la sisena extinció, la de l’espècie humana, però dues persones –Carles Castillo i Carles Montoliu- han sobreviscut i s’enfronten a un dilema: copiar el passat o mirar cap avant? En l’espera, en la immobilitat, els personatges reflexionen a través de l’humor sobre la societat, els valors, la ciència, i cultiven la paciència.

Qüestionaris

La comunitat en xarxes socials d’Imprebís, així com el públic en general té l’oportunitat d’intervindre en el procés d’escriptura de l’obra abans mitjançant la resposta a qüestionaris tan irreverents com el propi espectacle en xarxes socials i a través d’una app, la publicació de memes, vídeos i imatges acabaran de donar forma al guió.

Qüestions com la paraula que eliminarien del diccionari, la banda sonora que posarien a la fi del món, l’objecte més estrany que han trobat en la mar o les causes que portarien al col·lapse de la civilització determinaran allò que es representarà en escena fins al mateix moment d’entrar a la sala, contribuint així al text de l’obra, al joc dels actors i la música que Víctor Lucas tocarà en directe.

El procés de cocreació continuarà amb els comentaris i continguts generats pels espectadors, de manera que cada sessió serà sorprenent.