‘Isabel-Clara Simó. Una veu lliure i compromesa’ de Jordi Tormo és la biografia autoritzada de l’escriptora alcoiana. Un llibre que recull les seues últimes confessions, descobreix el seu vessant més personal i la profunditat del seu llegat. Repassa també la intensa vida dedicada a les lletres, a la defensa del feminisme i de les llibertats nacionals.

El llibre recull les entrevistes inèdites que Isabel-Clara Simó va mantenir fins dos dies abans de morir amb Jordi Tormo, amic de l’autora, així com el testimoni del seu entorn, que reivindica i contextualitza tot el seu llegat: David Fernàndez, Vicent Partal, Josep-Lluís Carod-Rovira, Magarida Aritzeta o Vicent Sanchis, en són un exemple.

El llibre també reconstrueix els inicis de l’autora i la seua relació amb altres creadors, com Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Pilar Aymerich, Ovidi Montllor, Antoni Miró, Salvador Dalí o Joan Fuster, entre molts d’altres. El resultat és un llibre ple de fotografies i records, que recull les últimes confessions d’Isabel-Clara Simó.

Alcoiana de naixement, Isabel-Clara Simó ha estat una de les escriptores més prolífiques i estimades per lectores i lectors de totes les edats. En els més de quaranta anys de trajectòria literària, va cultivar amb èxit tots els gèneres i va contribuir a normalitzar la lectura en la nostra llengua. El seu compromís amb la llengua catalana i amb el feminisme va ser constant i el va defensar des de tots els fronts: l’ensenyament, el periodisme, l’escriptura i la lluita social i política.

L’autor

Jordi Tormo i Santonja va néixer a Alcoi el 1979. És doctor en Geografia, treballa com a tècnic de promoció econòmica i és autor de diverses obres d’investigació en matèria de desenvolupament i cultura local. Entre el 2011 i el 2014 va coordinar els actes en memòria d’Ovidi Montllor, a Alcoi, en qualitat de regidor a l’Ajuntament, així com l’atorgament de les distincions de Medalla d’Or i Filla Predilecta a Isabel-Clara Simó l’any 2013. Col·laborador habitual i amic personal de Simó, s’ha endinsat en la vida i l’obra de l’autora per descobrir-nos la seua passió per l’escriptura, el periodisme, la política i l’ensenyança.

Coincidint amb el primer aniversari de la seua mort, demà 13 de gener, se celebrarà un acte d’homenatge a Isabel-Clara Simó a Barcelona, ciutat on va viure i va morir, a través de la presentació del llibre, que arriba a llibreries el 18 de gener.