El club de lectura virtual de la Fundació FULL inicia una nova temporada amb una extensa proposta de títols en valencià de tots els gèneres: novel·la, assaig i, fins i tot, traduccions de grans clàssics de la literatura universal.

També es renova la col·laboració entre la Fundació FULL i Escola Valenciana, que busca el foment de la lectura entre persones que s’estan iniciant a parlar o a llegir en la nostra llengua amb un club cent per cent virtual.

Les activitats virtuals i les noves ferramentes digitals impulsades per la Fundació FULL disposa de materials audiovisuals i trobades entre autors i lectors a través de videoconferències. Alhora que, explica Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, permet recolzar i promoure el món del llibre en valencià: editorials, autors, il·lustradors i llibrers.

Des d’Escola Valenciana, Natxo Badenes assenyala que la col·laboració en aquest club virtual amb lectures pensades i dirigides a voluntaris i aprenents del Voluntariat pel Valencià ofereix un espai per a practicar la conversa i intercanviar impressions sobre el llibre tractat, des de casa, d’una manera fàcil i sense necessitat de desplaçar-se a cap lloc. «És, en definitiva, una excel·lent proposta que ens permet mantenir i continuar desenvolupant activitats que fomenten l’ús de la nostra llengua», ha afegit Badenes.

Drama mitològic

Per a estrenar aquesta nova temporada s’ha seleccionat la traducció de Carme Manuel de l’obra ‘Prosèrpina’ de Mary Shelley, amb il·lustracions d’Aitana Carrasco i editada per Vincle Editorial. Un drama mitològic en dos actes que ens mostra una faceta desconeguda de l’autora de Frankenstein: la literatura per a infants.

La primera sessió virtual d’enguany tindrà lloc el dijous dia 18 de febrer a les 19 hores i comptarà amb la participació de Carme Manuel, traductora de l’obra, i professora i catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de València, a més de l’editor, Manolo Gil.

A ‘Prosèrpina’ se sumaran altres títols amb diferents estils i gèneres amb l’objectiu d’arribar a tot tipus de lectors, en una temporada ben intensa que arribarà fins al mes de novembre. Entre altres llibres es llegiran ‘Vides desafinades’ de Xavier Aliaga (Andana Editorial), ‘L’altra banda de la muntanya’ de Minna Salami, traduïda per Octavio Gil (Sembra Llibres) i ‘Els silencis del carrer de l’arc’ d’Elena Fora (Onada Edicions).

Dins de la plataforma de Full de Lectura se suma el club per a mediadors, un club dirigit a pares i mares, mestres, bibliotecaris, promotors de la lectura, llibreters o mediadors que té com a objectiu facilitar eines, recursos i establir criteris a l’hora de la tria de lectures per a joves. Un club amb lectures infantils i juvenils, però comentades per adults, que també és 100% virtual.

L’inici d’aquest cicle també s’acompanya de diferents novetats per a facilitar i millorar l’experiència dels participants.