Vincle Editorial suma un nou volum a la seua col·lecció Poesia. ‘Entre floricultores’ és una antologia de l’obra poètica de l’autora mallorquina Maria Antònia Salvà, amb tria i pròleg de Lluïsa Julià, i il·lustració de portada de Rosella Reig.

El poemari vol oferir l’oportunitat d’acostar l’obra de Maria Antònia Salvà al lector actual. La tria dels poemes correspon als llibres més significatius de l’autora tot mantenint l’ordre de publicació de l’obra. S’hi mostra l’evolució: dels poemes més descriptius i narratius, els primers, als més sintètics i de condensació lírica, els posteriors.

Maria Antònia Salvà centra el seu univers el paisatge del pla de l’illa de Mallorca que va conèixer en els menors detalls, com una autèntica naturista. Converteix la natura en un instrument dúctil sobre el qual captar la vida en els aspectes més vius de la gent i els costums, i de traslluir les emocions personals.

Escrita al llarg de més de mig segle, l’obra de Salvà ofereix una gran riquesa de formes i matisos -des del folklore i la poesia oral a les més cultes- sobre les quals hi estén una capacitat expressiva sols a l’abast dels més grans. En qualsevol situació capta el moment fugisser, canviant, la bellesa de les coses que s’esfuma. En altres moments, la natura trasllueix la seua personalitat, les seues emocions i estats d’ànim.

El departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Literària van dedicar l’any 2020 a recordar i difondre la figura i l’obra de la poeta mallorquina amb una sèrie d’actes que configuraren l’Any Salvà. Vincle Editorial, amb la publicació d’aquesta antologia, vol contribuir a la difusió de l’obra de l’autora del Poema de l’Allapassa posant a l’abast del gran públic una selecció dels seus poemes més significatius.

Maria Antònia Salvà (Palma, 1869 – Llucmajor, 1958) va ser poeta, traductora i prosista i es va donar a conèixer en el tombat del segle XX. El 1910 publica Poemes, volum que la incorpora a l’Escola Mallorquina però n’evoluciona i en trenca els motlles.

La tria de poemes i el pròleg d’Entre floricultores ha estat a càrrec de Lluïsa Julià (Barcelona, 1958).