El poeta Ricard Garcia (Sant Llorenç d’Hortons, Barcelona, 1962) ha estat guardonat amb el 38è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi que convoca l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà per la seua obra ‘La llum més alta’. El jurat, integrat per Imma López Pavia, Marta Pérez i Sierra, Francesc Pou, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló, va triar aquest llibre d’un total de 75 treballs presentats a concurs.

El premi, dotat amb 1.500 euros, serà coeditat per Edicions del Buc i Pruna Llibres el proper mes de març. Ricard Garcia, que treballa com a professor de Secundària, ha publicat diversos poemaris: ‘Els contorns del xiprer’ (2005, premi Josep Fàbregas i Capell de Sallent), ‘De secreta vida’ (2007, premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó), ‘El llibre que llegies’ (2011, premi Vila de Martorell) i ‘On la sang’ (2016, premi Jaume Bru i Vidal de Sagunt).

Escriptor actiu en recitals i tallers literaris, el jurat ha destacat la sobrietat i precisió dels poemes de ‘La llum més alta’, que despleguen un gran ventall temàtic des d’una mirada reconeix el costat més fosc de la condició humana.