La Ciutat de les Arts i les Ciències ha reservat aquest curs un total de 63 sessions del taller ‘La Ciència a Escena en el teu col·le’ que portaran els experiments en directe a més de 1.300 escolars fins a juny. Es tracta d’una proposta en la qual els educadors realitzen els tallers en directe i de manera personalitzada en els propis centres educatius de manera que no hagen de desplaçar-se fins al Museu de les Ciències.

A més de ‘La Ciència a escena en el teu col·le’, enguany l’oferta escolar de la Ciutat dels Arts i els Ciencies compta amb la modalitat telemàtica ‘Connecta’t en directe amb la Ciència a Escena’. Fins ara s’han realitzat un total de nou sessions d’experiments en directe per videoconferència per a centres de la província de València, Saragossa i Burgos.

Aquests tallers són eines educatives per als centres escolars que, davant les mesures excepcionals per la Covid-19, no poden desenvolupar les eixides complementàries extraescolars habituals.

Una altra de les opcions és el taller ‘L’Oceanogràfic viatja al teu col·le’ amb el qual l’equip d’Educació porta la divulgació educativa a les aules valencianes, amb un total de 26 sessions reservades per a aquest curs i la participació de més de 400 escolars.

En aquestes activitats hi ha tallers interactius, mostres biològiques, vídeos i jocs adaptats a cada edat, que aborden temes relacionats amb el món marí i els seus animals.

Igualment, i a causa de la situació del Covid-19, s’impartirà a partir de març, en col·laboració amb l’Associació *Ambiens, un curs de biologia i conservació de cavallets marins tant per internet com presencial amb el qual conéixer de la mà d’especialistes tècniques de fotografia submarina, projectes de conservació i el maneig d’aquestes criatures tan especials.